szukam nowych inspiracji jak przygotowac kurczaka
zawsze albo rosol albo pieczony w piekarniku macie jakies sprawdzone przepisy
12 lutego 2013 15:13 | ID: 909431
Aniu, zajrzyj do naszych przepisów. Na pewno coś Ci się spodoba!!!
12 lutego 2013 15:24 | ID: 909438
https://www.familie.pl/przepis/234/Kurczak-z-butelki
12 lutego 2013 21:31 | ID: 909735
W moim domu często robimy kurczaka pieczonego w sosie śmietanowym z koperkiem i curry...POLECAM!!!
PYCHA!!!
14 lutego 2013 15:01 | ID: 910975
szukam nowych inspiracji jak przygotowac kurczaka
zawsze albo rosol albo pieczony w piekarniku macie jakies sprawdzone przepisy
Ostatnio znalazłam prosty, ale jaki pyszny. Dzielę się :
pierś kurczaka, kilka plastrów Bielucha z papryką, przyprawa do kurczaka, panierka z płatków owsianych, olej
Pierś kurczaka dzielimy na części, każdą część delikatnie rozbijamy na kotleciki o średnicy mniej więcej 10 cm. Na każdy kotlecik kładziemy plasterek serka następnie przykrywamy drugim drugim kawałkiem rozbitego miesa i delikatnie przyklepujemy, tak aby się skleiły. Brzegi dociskamy mocniej. Następnie obtaczamy w panierce i smażymy. W ten sposób można też zrobić tzw. kieszonki z piersi kurczaka nadziewane plastrami. Wówczas piersi nie dzielimy i nie rozbijamy na cienko tylko nacinamy robiąc w niej kieszonkę. Aby zawartośc kieszonki nie wypłynęła nam podczas smażenia można 'zapiąć' ją wykałaczką.
Do Bielucha można też dołożyć kilka kawałków suszonych pomidorów - niebo w gębie.
14 lutego 2013 15:29 | ID: 910988
Ostatnio w biedronkowej gazetce był przepis na kurczaka nadziewanego. Ja nacierałam wcześniej solą pieprzem, odstało parę godzin. Farszyk robiłam z mięska mielonego jak na kotlety. Napychałam do środka i piekłam w rękawie. Jak miałam natchnienie wyciągałam kości i na zimno pychota do kanapek.
14 lutego 2013 18:20 | ID: 911035
mój mąż bardzo dawna nie ruszał żadnego drobiu . z powodu dużej ilości trójglicerydów musiał przejść na dietę i poprosił mnie , bym na obiad zrobiła coś z drobiu . Zrobiłam pierś z kurczaka w papirusie - bardzo mu zasmakowała i poprosił o nią także dziś na kolację ...
16 lutego 2013 18:56 | ID: 912139
DZIEKUJE ZA TE PRZEPISY KOBIETKI PROSZE DALEJ
16 lutego 2013 21:32 | ID: 912187
Ulubione danie mojego Męża to udka faszerowane. Z udek wycinam kości (wbrew pozorom nie jest to trudne - można sobie na youtube obejrzeć filmiki instruktażowe ). A farsz to co kto lubi. Ja daję pół czerwonej i pół zielonej papryki, kilka pieczarek, trochę masła, 10 dkg żółtego sera, natkę pietruszki, wszystko drobno siekam, doprawiam przyprawą do mięs knorr'a i nakładam do wytrybownych udek. Naczynie żaroodporne smaruję masłem klarowanym a udka posypuję przyprawą do drobiu i polewam delikatnie oliwą. Piekę ok 45 min (czas w zależności od wielkości udek) w temp 180 st.
17 lutego 2013 14:00 | ID: 912453
Ulubione danie mojego Męża to udka faszerowane. Z udek wycinam kości (wbrew pozorom nie jest to trudne - można sobie na youtube obejrzeć filmiki instruktażowe ). A farsz to co kto lubi. Ja daję pół czerwonej i pół zielonej papryki, kilka pieczarek, trochę masła, 10 dkg żółtego sera, natkę pietruszki, wszystko drobno siekam, doprawiam przyprawą do mięs knorr'a i nakładam do wytrybownych udek. Naczynie żaroodporne smaruję masłem klarowanym a udka posypuję przyprawą do drobiu i polewam delikatnie oliwą. Piekę ok 45 min (czas w zależności od wielkości udek) w temp 180 st.
Świetnie brzmi skorzystam z tego przepisu przy najblizszej okazji
dziekuje
27 lipca 2013 08:38 | ID: 994507
wymieszałam dzisiaj w miseczce moje ulubione przyprawy z odrobiną oleju , żeby się lepiej połączyły . Natarłam tą mieszanką kurczaka , wstawiłam do lodówki / zawinęłam naczynie , w którym go będę piekła folią spożywczą / . Wieczorem upiekę , Niedzielny obiad będę miała z głowy ...
27 lipca 2013 10:46 | ID: 994537
Ulubione danie mojego Męża to udka faszerowane. Z udek wycinam kości (wbrew pozorom nie jest to trudne - można sobie na youtube obejrzeć filmiki instruktażowe ). A farsz to co kto lubi. Ja daję pół czerwonej i pół zielonej papryki, kilka pieczarek, trochę masła, 10 dkg żółtego sera, natkę pietruszki, wszystko drobno siekam, doprawiam przyprawą do mięs knorr'a i nakładam do wytrybownych udek. Naczynie żaroodporne smaruję masłem klarowanym a udka posypuję przyprawą do drobiu i polewam delikatnie oliwą. Piekę ok 45 min (czas w zależności od wielkości udek) w temp 180 st.
Ja podobnie robię tylko kupuję skrzydełka. A farsz różnie, czasami mięsny.
27 listopada 2013 08:45 | ID: 1047528
Nie wiem czy sprawdzałaś tutaj, ale podsyłam link :) [wymoderowano] Już kilka dań z tej listy przygotowałam np. lasagne, spagetti i gulasz :D Chyba dzisiaj tez coś stąd pozycze, może sałatkę z kurczaka :D (przed świętami trzeba troszkę zrzucić :P) :) Pozdrawiam :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.