Gofry lekkie i chrupiace
2 szklanki maki
2 szklanki mleka
1 lyzka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
2 jajka, zoltka oddzielone od bialek
Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-3 minut, podawac z bita smietana .Gofry są chrupiące,
lekkie jak piorko, pyszne z bita smietana i owocami
2 szklanki maki
2 szklanki mleka
1 lyzka proszku do pieczenia
szczypta soli
ok 1/3 szklanki oleju
2 jajka, zoltka oddzielone od bialek
Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-3 minut, podawac z bita smietana np Śnieżką lub ulubionymi dodatkami.