Kiedyś robiłam taką właśnie sałatkę . Ale zapomniałam proporcji i sposobu przygotowanie. Może ktoś mi przypomni?
16 lipca 2012 10:12 | ID: 807510
3kg buraków gotowanych
80 dag papryki
4-5 cebul
1 szklanka oleju
ocet(ilość zalezy od tego jak bardzo wyrazisty smak lubisz)
2 łyzki cukru,pieprz sól
Mama taka robiła,ja potem tez i bardzo mi smakuje.
16 lipca 2012 13:47 | ID: 807629
3kg buraków gotowanych
80 dag papryki
4-5 cebul
1 szklanka oleju
ocet(ilość zalezy od tego jak bardzo wyrazisty smak lubisz)
2 łyzki cukru,pieprz sól
Mama taka robiła,ja potem tez i bardzo mi smakuje.
A kiedy gotujesz paprykę i cebulę? I po co jest ten olej?
16 lipca 2012 14:57 | ID: 807652
3kg buraków gotowanych
80 dag papryki
4-5 cebul
1 szklanka oleju
ocet(ilość zalezy od tego jak bardzo wyrazisty smak lubisz)
2 łyzki cukru,pieprz sól
Mama taka robiła,ja potem tez i bardzo mi smakuje.
A kiedy gotujesz paprykę i cebulę? I po co jest ten olej?
Z ta papryką i cebula to jest tak,ze mozna poddusic ją w garnku około 10 min na wolnym ogniu,potem wymieszać z reszta składników i pakowac gorace do słoików.Albo wymieszać wszystko i pasteryzować troszke dłuzej.Olej...do smaku chyba,nie wiem;-).Jak robie sama papryke w zalewie to tez dodaję olej...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.