- 
              
                1
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:07:17 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:07 | ID: 775039 19 kwietnia 2012 22:07 | ID: 775039
 
                                                                     
- 
              
                2
                  
                    usunięty użytkownik 2012-04-19 22:09:49 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:09 | ID: 775042 19 kwietnia 2012 22:09 | ID: 775042
 
                Ja sody dodaję tylko do spodów od miodownika ale nie wiem jaka jest różnica i czy można jedno zastąpić drugim  Ale zagwózdkowe pytanie ;) Ale zagwózdkowe pytanie ;)
 
 
                                                                     
- 
              
                3
                  
                    
									
										
											                          basiula11                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52                      .
                      Posty: 1876                                             2012-04-19 22:11:27 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:11 | ID: 775043 19 kwietnia 2012 22:11 | ID: 775043
 
                Marietka (2012-04-19 22:07:17)
 No ja też , prosta rzecz a tyle zachodu. 
 
                                                                     
- 
              
                4
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:16:06 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:16 | ID: 775048 19 kwietnia 2012 22:16 | ID: 775048
 
                basiula11 (2012-04-19 22:11:27)
Marietka (2012-04-19 22:07:17)
 No ja też , prosta rzecz a tyle zachodu. 
 
 i dala do myslenia na sama noc.... 
 
                                                                     
- 
              
                5
                  
                    usunięty użytkownik 2012-04-19 22:17:17 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:17 | ID: 775049 19 kwietnia 2012 22:17 | ID: 775049
 
                Chyba ciasta nie popsujesz, bo zadaniem obydwóch jest spulchnienie ciasta. Proszek do pieczenia jest chyba mieszanką różnych spulchniaczy i wydaje mi się, że w swym składzie zawiera też sodę. Ale może ja bzdury plotę bo o tej godzinie to móżg inaczej pracuje. Przynajmniej mój ;) 
 
                                                                     
- 
              
                6
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:20:58 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:20 | ID: 775052 19 kwietnia 2012 22:20 | ID: 775052
 
                poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
                                                                     
- 
              
                7
                  
                    
									
										
											                          basiula11                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52                      .
                      Posty: 1876                                             2012-04-19 22:23:27 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:23 | ID: 775058 19 kwietnia 2012 22:23 | ID: 775058
 
                Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
 Ok jutro piekę! Zapraszam! 
 
                                                                     
- 
              
                8
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:23:52 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:23 | ID: 775059 19 kwietnia 2012 22:23 | ID: 775059
 
                basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
 Ok jutro piekę! Zapraszam! 
 
 ideeeeeeeeeeeeeeeeeee 
 
                                                                     
- 
              
                9
                  
                    usunięty użytkownik 2012-04-19 22:24:53 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:24 | ID: 775062 19 kwietnia 2012 22:24 | ID: 775062
 
                Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
 Ok jutro piekę! Zapraszam! 
 
 ideeeeeeeeeeeeeeeeeee 
 
 Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz? 
 
                                                                     
- 
              
                10
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:25:43 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:25 | ID: 775064 19 kwietnia 2012 22:25 | ID: 775064
 
                Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
 Ok jutro piekę! Zapraszam! 
 
 ideeeeeeeeeeeeeeeeeee 
 
 Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz? 
 
 rozstrzele was. obiecuje.... ja przed @ a wy o ciastach???!!!!   małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 
 
                                                                     
- 
              
                11
                  
                    usunięty użytkownik 2012-04-19 22:28:14 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:28 | ID: 775070 19 kwietnia 2012 22:28 | ID: 775070
 
                Marietka (2012-04-19 22:25:43)
Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
 Ok jutro piekę! Zapraszam! 
 
 ideeeeeeeeeeeeeeeeeee 
 
 Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz? 
 
 rozstrzele was. obiecuje.... ja przed @ a wy o ciastach???!!!!   małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 
 
 A ja pamietam jak dziś, jak to ja byłam przed @ a Wy W G-Sz pisałyście o sernikach, jabłeczniakch z budyniem itp ;) Ty byłaś ta od sernika z tego co pamiętam ;) 
 
                                                                     
- 
              
                12
                  
                    
									
										
											                          basiula11                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52                      .
                      Posty: 1876                                             2012-04-19 22:30:21 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:30 | ID: 775072 19 kwietnia 2012 22:30 | ID: 775072
 
                Marietka (2012-04-19 22:25:43)
Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
 Ok jutro piekę! Zapraszam! 
 
 ideeeeeeeeeeeeeeeeeee 
 
 Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz? 
 
 rozstrzele was. obiecuje.... ja przed @ a wy o ciastach???!!!!   małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 
 
 Snikersa z karmelem z rodzynek, migdalów, z masa i polewą z gorzkiej czekolady.Jakby coś to dwa upiekę . .
 
 
                                                                     
- 
              
                13
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:30:24 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:30 | ID: 775073 19 kwietnia 2012 22:30 | ID: 775073
 
                Ania_29 (2012-04-19 22:28:14)
Marietka (2012-04-19 22:25:43)
Ania_29 (2012-04-19 22:24:53)
Marietka (2012-04-19 22:23:52)
basiula11 (2012-04-19 22:23:27)
Marietka (2012-04-19 22:20:58)
poczytalam na forach ipisza ze zamiast proszku- miejsza ilosc sody. np. jak dalabys 1 lyzeczka proszku to daj pol sody 
 
 Ok jutro piekę! Zapraszam! 
 
 ideeeeeeeeeeeeeeeeeee 
 
 Ja też bym zeżarła jakiego dobrego ciasta :) Basiula a co to za dobrodziejstwo pieczesz? 
 
 rozstrzele was. obiecuje.... ja przed @ a wy o ciastach???!!!!   małpyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 
 
 A ja pamietam jak dziś, jak to ja byłam przed @ a Wy W G-Sz pisałyście o sernikach, jabłeczniakch z budyniem itp ;) Ty byłaś ta od sernika z tego co pamiętam ;) 
 
 no co ty\????!!!! ja zawsze grzeczna 
 
 
                                                                     
- 
              
                14
                  
                    
									
										
											                          halszka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-11-2010 09:18                      .
                      Posty: 2629                                             2012-04-19 22:31:27 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:31 | ID: 775075 19 kwietnia 2012 22:31 | ID: 775075
 
                basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz?? 
 
                                                                     
- 
              
                15
                  
                    
									
										
											                          basiula11                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52                      .
                      Posty: 1876                                             2012-04-19 22:34:27 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:34 | ID: 775079 19 kwietnia 2012 22:34 | ID: 775079
 
                halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz?? 
 
 dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie. 
 
                                                                     
- 
              
                16
                  
                    usunięty użytkownik 2012-04-19 22:36:41 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:36 | ID: 775081 19 kwietnia 2012 22:36 | ID: 775081
 
                basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz?? 
 
 dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie. 
 
 Co racja to racja :) Ja też zawsze tak do rzeczy podchodzę ;) Byleby słodkie było o się zje ;) 
 
                                                                     
- 
              
                17
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:38:06 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:38 | ID: 775082 19 kwietnia 2012 22:38 | ID: 775082
 
                basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz?? 
 
 dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie. 
 
  
 
 
                                                                     
- 
              
                18
                  
                    
									
										
											                          halszka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 04-11-2010 09:18                      .
                      Posty: 2629                                             2012-04-19 22:42:13 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:42 | ID: 775089 19 kwietnia 2012 22:42 | ID: 775089
 
                Ania_29 (2012-04-19 22:36:41)
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz?? 
 
 dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie. 
 
 Co racja to racja :) Ja też zawsze tak do rzeczy podchodzę ;) Byleby słodkie było o się zje ;) 
 
 -Łasuszki  
 
 
                                                                     
- 
              
                19
                  
                    
									
										
											                          basiula11                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 24-03-2011 08:52                      .
                      Posty: 1876                                             2012-04-19 22:44:05 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:44 | ID: 775092 19 kwietnia 2012 22:44 | ID: 775092
 
                Marietka (2012-04-19 22:38:06)
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz?? 
 
 dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie. 
 
  
 
 
 Aż tak? Szkoda że tak daleko mieszkasz! 
 
                                                                     
- 
              
                20
                  
                    
									
										
											                          Marietka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55                      .
                      Posty: 28005                                             2012-04-19 22:50:16 
 
                                   19 kwietnia 2012 22:50 | ID: 775098 19 kwietnia 2012 22:50 | ID: 775098
 
                basiula11 (2012-04-19 22:44:05)
Marietka (2012-04-19 22:38:06)
basiula11 (2012-04-19 22:34:27)
halszka (2012-04-19 22:31:27)
basiula od sody ciasto moze miec siny kolor...własnie wszystko zalezy od tego co pieczesz?? 
 
 dwa kruche placki przełozone masami, a zresztą co wyjdzie to wyjdzie byle by słodkie! Baaaardzo slodkie. 
 
  
 
 
 Aż tak? Szkoda że tak daleko mieszkasz! 
 
 teraz ja jem co slodkie... co popadnie....