Wiecie moze jak sie robi tatar???
wiadomo- miesko mielone a co dalej??
macie przepisy???
chetnie poczytam a potem zrobie....
1 marca 2012 22:40 | ID: 754256
A właśnie podobno najlepiej jest mięsko drobniutko posiekać.Wołowinę najlepiej dobrą,o którą nie tak łatwo w Lidzbarku(może się mylę).Przyprawić:sól,pieprz,maggi.Dziureczka,żółteczko w srodek.Dodatki:ogórki,pieczarki marynowane-co kto lubi.Ja jajko mieszam z mięsem,bo inaczej przez gardło by mi nie przeszło.
1 marca 2012 22:56 | ID: 754257
my robimy z wołowego, i mieszamy z jajem,doprawiamy smakiem i robię kuleczki a na nie pokrojoną w kostkę cebulkę i w kostkę ogórek kiszony i te moje tatarowe kuleczki obsypuję. Bodajże przyprawiony tatar można już kupić w opakowaniu i jest on firmy Morlina. Jadłam i polecam
1 marca 2012 23:46 | ID: 754264
tak do końca ten tatar nie jest przyprawiony,to jest metka tatarska czy jakoś tak,też ją kupuję ale mimo to zawsze sama ją przyprawiam.Dodaje same żółtko,pieprz,sól,magę,cebulę albo mieszam wszystko razem,albo robię kulki i w wgłębienie daję same żółtko obsypuje dokooła cebulą pokrojoną w kostkę i ogórkiem kiszony też w kostce.
1 marca 2012 23:52 | ID: 754266
Nie lubię, nie robię i nie jadam... feee...
2 marca 2012 08:04 | ID: 754277
a zrobie na jutro dla mężulka do pracy niech ma
2 marca 2012 14:17 | ID: 754382
Kocham, uwielbiam i robię bardzo często nawet dla znajomych.Tu jest mój przepis, jest w mojej rodzinie od bardzo dawna.Najważniejsze jest mięso bo niestety inaczej smakuje z łopadki czy udźca a inaczej z ligawy.
12 kwietnia 2012 08:21 | ID: 772292
Ja także uwielbiam i robiłam m.in. na tegoroczną Wielkanoc - do mięska dodaję oliwy, musztardy, soli i pieprzu. Podaję z drobno posiekaną cebulką, grzybkami marynowanymi i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Trzeba tylko uważać, żeby nie stał zbyt długo bez lodówki!
12 kwietnia 2012 08:45 | ID: 772315
Nie znoszę surowego mięsa.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.