Dziś upiekłam bułeczki. A właściwie pierwszą partię... Jednak skórka jest bardzo twarda.... Środek bułeczki jest miękki, wszystko jest ok. Ale dlaczego skórka jest tak twarda??? Ratujcie kucharki!!!!
4 lutego 2012 19:54 | ID: 739677
Posmaruj bułeczki białkiem z cukrem i posyp kruszonką :)
4 lutego 2012 19:56 | ID: 739679
Posmaruj bułeczki białkiem z cukrem i posyp kruszonką :)
Smarowałam "roztrzepanym" jajkiem:(((
4 lutego 2012 20:15 | ID: 739696
Zanetko,a moze zmniejsz troszke temperature piekarnika?
4 lutego 2012 20:26 | ID: 739706
Przykryj bułeczki mokrą ściereczką. Jak nasiąkną wodą, to zmiekną. Najlepiej zaraz po upieczeniu. Ale później też można.
4 lutego 2012 20:44 | ID: 739714
Przykryj bułeczki mokrą ściereczką. Jak nasiąkną wodą, to zmiekną. Najlepiej zaraz po upieczeniu. Ale później też można.
Ok, lecę:)
4 lutego 2012 20:45 | ID: 739717
Zanetko,a moze zmniejsz troszke temperature piekarnika?
Pisało w przepisie, że na 200 stopni ma być i tak nastawiłam...
4 lutego 2012 23:23 | ID: 739792
Przykryj bułeczki mokrą ściereczką. Jak nasiąkną wodą, to zmiekną. Najlepiej zaraz po upieczeniu. Ale później też można.
Potwierdzam.Ja czasem smaruję mokrym pedzelkiem bułki.Jest szybciej.
4 lutego 2012 23:29 | ID: 739797
Zanetko,a moze zmniejsz troszke temperature piekarnika?
Pisało w przepisie, że na 200 stopni ma być i tak nastawiłam...
Kiedys pikelam pizze wedlug przepisu ustawilam piekarnik,boki jej byly twarde,zaczelam piec na nizszej temperaturze i jest oki :).
4 lutego 2012 23:44 | ID: 739805
Zanetko,a moze zmniejsz troszke temperature piekarnika?
Pisało w przepisie, że na 200 stopni ma być i tak nastawiłam...
Kiedys pikelam pizze wedlug przepisu ustawilam piekarnik,boki jej byly twarde,zaczelam piec na nizszej temperaturze i jest oki :).
Następnym razem parę razy "zagniotę " bułeczki i nastawię mniejszą temperaturę... Chyba była faktycznie zbyt dużA...
5 lutego 2012 05:20 | ID: 739872
Zanetko,a moze zmniejsz troszke temperature piekarnika?
Pisało w przepisie, że na 200 stopni ma być i tak nastawiłam...
a widzisz Żanetko, kazdy piekarnik jest inny. i tutaj tylko metoda prób i blędów...
Moim zdaniem tez, to mialo zwiazek z temp.
Ja dzis pieke drozdzóweczki budyniowe:)
5 lutego 2012 10:19 | ID: 739936
Zanetko,a moze zmniejsz troszke temperature piekarnika?
Pisało w przepisie, że na 200 stopni ma być i tak nastawiłam...
a widzisz Żanetko, kazdy piekarnik jest inny. i tutaj tylko metoda prób i blędów...
Moim zdaniem tez, to mialo zwiazek z temp.
Ja dzis pieke drozdzóweczki budyniowe:)
Aniu porposze troszke:D.
5 lutego 2012 11:05 | ID: 739971
Zanetko,a moze zmniejsz troszke temperature piekarnika?
Pisało w przepisie, że na 200 stopni ma być i tak nastawiłam...
a widzisz Żanetko, kazdy piekarnik jest inny. i tutaj tylko metoda prób i blędów...
Moim zdaniem tez, to mialo zwiazek z temp.
Ja dzis pieke drozdzóweczki budyniowe:)
Ten mój piekarnik wogóle jest do kitu. Ciast nie da się w nim upiec, bo co bym nie piekła, to i tak wyjdzie zakalec...
5 lutego 2012 16:38 | ID: 740178
Miały byc bułeczki, są rożki z ciasta drodzowego w budyniem waniliowym i gorzką czekolada:)
Żanetko, dam Ci przepis na ciasto , które zawsze wychodzi.
sprawdzimy?
5 lutego 2012 17:03 | ID: 740199
Ja często kupuję świeże, surowe zamrożone bułki francuskie. Wkładam je do piekarnika na 15 minut i mam gotowe i ciepłe pieczywo.
5 lutego 2012 17:09 | ID: 740208
Miały byc bułeczki, są rożki z ciasta drodzowego w budyniem waniliowym i gorzką czekolada:)
Żanetko, dam Ci przepis na ciasto , które zawsze wychodzi.
sprawdzimy?
Pewnie:))) Poproszę;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.