Głównie to chodzi mi o farsz. Co kładziecie oprucz mięska? U mnie leci podobnie jak do kotletów mielonych, ścieram jeszcze marchewkę.
A jajko bijecie czy nie? Bo tu mam największy dylemat?????
19 grudnia 2011 09:10 | ID: 707134
Chodzi o farsz w środku kapusty? Czy farsz (tak mawiała moja babcia) jako "sos" w którym dusi się gołąbki?
Do środka z mięsem mielonym daję jajko i ryż (bez ryżu wydają mi się zbyt suche i zbite).
19 grudnia 2011 09:13 | ID: 707136
I ja daję ryż, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
19 grudnia 2011 09:30 | ID: 707144
I ja daję ryż, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
No tak - bułkę tartą oczywiście też dodaję - jak do mielonych lub namoczoną w mleku bułkę w całości.
19 grudnia 2011 09:45 | ID: 707157
O a ja bułki nie daję. Bo wydawało mi się że ryż i bułka to troszkę za dużo a to moze wtedy jest fajniejsze. Latem dodaję jeszcze dużo zielonego: pietruszkę, koper, maggi.
Może z jajkiem fajniej się trzyma.
19 grudnia 2011 09:49 | ID: 707159
O a ja bułki nie daję. Bo wydawało mi się że ryż i bułka to troszkę za dużo a to moze wtedy jest fajniejsze. Latem dodaję jeszcze dużo zielonego: pietruszkę, koper, maggi.
Może z jajkiem fajniej się trzyma.
Też dodaję lubczyk ogrodowy, jednak ani pietruszki ani kopru mój mąż nie trawi w połączeniu z mięsem mielonym :( za to do ziemniaczków sypię obficie, czy mu się to podoba, czy nie :D
19 grudnia 2011 10:15 | ID: 707183
ja dodaję mięso mielone,ryż, podsmażoną cebulkę pokrojoną w kostke,dużo przypraw różnych i trochę koncentratu pomidorowego.
19 grudnia 2011 15:22 | ID: 707386
ryż, mięcho, majeranek, inne przyprawy, bułka, jajo, cebulka, a jak robię odwrócone to kapustę pekińską:)
19 grudnia 2011 16:02 | ID: 707404
Ja dodaję troszkę mielonego wędzonego boczku,jajka i bułki nigdy dodadwałam.Czasem róznież pieczarki ale to wtedy gdy podaję z sosem pieczarkowym :).
19 grudnia 2011 16:16 | ID: 707409
moja mama robiła gołąbki z kasza jaglana i grzybami dobre byly
19 grudnia 2011 19:59 | ID: 707507
I ja daję ryż, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Ja również, choć wiem, że są osoby, które ryż zastępują kaszą.
I jeszcze jedno - ja zawsze robię gołąbki z kapusty pekińskiej :)
19 grudnia 2011 20:15 | ID: 707532
I ja daję ryż, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Ja również, choć wiem, że są osoby, które ryż zastępują kaszą.
I jeszcze jedno - ja zawsze robię gołąbki z kapusty pekińskiej :)
ja z pekińskiej tylko odwrócone, a zwykłe zawijane z białej
19 grudnia 2011 20:48 | ID: 707580
Ugotowany ryż (na kleisto czyli rozgotowany), mięso mielone surowe i przyprawy. I tyle.
19 grudnia 2011 23:02 | ID: 707678
Dodaję wyłacznie ryż, mięso, marchew, koperek,sól i pieprz.
19 grudnia 2011 23:12 | ID: 707683
Mięso mielone,ugotowany ryż,podsmażoną cebulkę,jajko,przyprawy(sól,pieprz,czosnek,czerwona papryka) czasami kilka łyżeczek kwaśnej śmietany.
19 grudnia 2011 23:25 | ID: 707689
Jeszcze nie robiłam gołąbków;) Ale jak jem to zarówno są z ryżem jak i bez, plus jajko, przyprawy, bułka.
20 grudnia 2011 00:22 | ID: 707722
Kiedyś jadłam wegetariańskie jako że mięsa nie jadam. Farsz składał się z ryżu, pieczarek i marchwi. Pycha!
31 grudnia 2011 14:52 | ID: 715480
Dziś u nas będą gołąbki od mamy;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.