Uwielbiam zupę jarzynową.
A jeszcze lepsza jest gdy doda się do niej serek topiony np.: Hochland ziołowy
Próbowałyście kiedyś dodać go do zupy?
15 listopada 2011 18:54 | ID: 682200
Słyszałam o tym ale się nigdy nie odważyłam. Dodajesz do całego garnka czy porcję do talerza?
15 listopada 2011 18:56 | ID: 682202
Słyszałam o tym ale się nigdy nie odważyłam. Dodajesz do całego garnka czy porcję do talerza?
Dodaję do garnka. Serek nawet zagęszcza trochę zupę
15 listopada 2011 19:24 | ID: 682230
ja ogólnie robię zupę z serków z pulpecikami, bardzo smaczna :)
15 listopada 2011 19:25 | ID: 682234
robimy czasem ;)
15 listopada 2011 19:27 | ID: 682237
ja ogólnie robię zupę z serków z pulpecikami, bardzo smaczna :)
Też ją lubię :)
15 listopada 2011 19:31 | ID: 682245
moja babcia dodawała do sosów, żeby zagęścić, żeby smak był bardziej kremowy. dla mnie to za tłuste.
15 listopada 2011 19:32 | ID: 682246
Ja nie jadłam nigdy czegos takiego:) Może powiesz Marlena, ile tego serka dodajesz? I to na talerz ma być, czy do garnka?
15 listopada 2011 19:34 | ID: 682252
Ja nie jadłam nigdy czegos takiego:) Może powiesz Marlena, ile tego serka dodajesz? I to na talerz ma być, czy do garnka?
Do garnka zupy pod koniec gotowania dodaję 1-2 serki hochland :)
15 listopada 2011 19:43 | ID: 682267
Do pieczarkowej to podstawa,tak samo jak do serowej czy jarzynowych.Ja dodaje albo ziołowe,naturalne bądź pieczarkowe.Smak jest wyraźniejszy:)
15 listopada 2011 19:44 | ID: 682272
Ja robie tak pieczarkową i daję serek śmietankowy, albo pieczarkowy. Przeważnie 1szt.
15 listopada 2011 19:45 | ID: 682273
Ja nie jadłam nigdy czegos takiego:) Może powiesz Marlena, ile tego serka dodajesz? I to na talerz ma być, czy do garnka?
Do garnka zupy pod koniec gotowania dodaję 1-2 serki hochland :)
To ja jeszcze takiego cuda nie próbowałam. Muszę zrobić taką zupę jarzynową;) A czy do innych zup, np pomidorowej też mozna dodać serek??? I czy on się całkowicie rozgotuje? Nie pływaja żadne "farfocle":)))???
15 listopada 2011 19:46 | ID: 682276
Ja nie jadłam nigdy czegos takiego:) Może powiesz Marlena, ile tego serka dodajesz? I to na talerz ma być, czy do garnka?
Do garnka zupy pod koniec gotowania dodaję 1-2 serki hochland :)
To ja jeszcze takiego cuda nie próbowałam. Muszę zrobić taką zupę jarzynową;) A czy do innych zup, np pomidorowej też mozna dodać serek??? I czy on się całkowicie rozgotuje? Nie pływaja żadne "farfocle":)))???
Ja dodawałam do jarzynowej i klopsikowej tylko :) do innych nie próbowałam.
W gorącej zupie rozpuści się :)
15 listopada 2011 19:46 | ID: 682277
Do pomidorówki kiedyś dodałam. Świetne w smaku. Niestety teraz odpada.
15 listopada 2011 19:49 | ID: 682282
To jutro będzie u nas pomidorowa z serkiem:))) dzieki dziewczyny za pomysł na obiadek:)
15 listopada 2011 20:01 | ID: 682295
Dodaję od czasu do czasu, gdy sobie o nim przypomnę:)
15 listopada 2011 22:07 | ID: 682438
Zupkę porowo-klopsową zawsze robię z zerkami topionymi. Jest pycha!
15 listopada 2011 22:09 | ID: 682445
Nie raz i nie dwa o tym słyszałam,ale jeszcze takiej zupy nie zrobiłam.Chyba sie zbiorę wreszcie.
15 listopada 2011 22:34 | ID: 682504
Ja kiedyś u znajomej jadłam zupę serową podaną w sposób "francuski" czyli w jednym dużym,specjalnym garze,który stawia się na środku stołu a każdy ma dłuuuuugi "ala widelec" na który nabija pieczywo i macza w garze :)-pychotka
15 listopada 2011 23:29 | ID: 682589
Ja często dodaję serki topione (kremowe) do zupy. W zasadzie większość zup robię na bazie serka zamiast na śmietanie. Miksuję z gorącą wodą i dolewam do reszty. Nie robię zup na kości ani mięsie, dlatego serek dodaje smaku.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.