Z czym jadacie rogaliki, croissanty, itp?
6 listopada 2011 15:43 | ID: 675831
Ja uwielbiam z masełkiem i dżemem truskawkowym.
6 listopada 2011 15:47 | ID: 675838
Ja zjem ze wszystkim co akurat mam:)
6 listopada 2011 15:55 | ID: 675847
najbardziej lubię z białym serem i powidłami lub miodem. do tego kakao :) z nutellą też nie pogardzę :)
ale smaka narobiłaś :)
6 listopada 2011 16:26 | ID: 675867
z kawą:)))
6 listopada 2011 16:44 | ID: 675873
Na ciepło z dżemem truskawkowym.
10 listopada 2011 00:07 | ID: 678618
Na ciepło z dżemem truskawkowym.
Hmm, na ciepło jeszcze nie jadłam;)
10 listopada 2011 00:09 | ID: 678619
Nie kupujemy rogalików...
10 listopada 2011 00:09 | ID: 678621
Nie kupujemy rogalików...
Oj a to czemu, nie lubicie?
10 listopada 2011 09:01 | ID: 678715
Z dżemem pomarańczowym albo morelowym. Tak lubię najbardziej. Ale nie wiem dlaczego rzadko kupuję croissanty. Może dlatego, ze są stosunkowo drogie?
10 listopada 2011 10:54 | ID: 678810
z serem białym i powidłami
12 listopada 2011 22:57 | ID: 679960
ja uwielbiam z nutellą i popijam cacao:)
12 listopada 2011 23:07 | ID: 679970
JA KUPUJE NIE SLODZONE.NADZIEWAM SRODEK PODDUSZONYMI PIECZARKAMI I SEREM ZOLTYM ,PO GORZE POSYPUJE TROSZKA SERA I DO PIEKARNIKA NA 5 MINUT (PIEKARNIK 200^)MNIAM MNIAM
12 listopada 2011 23:12 | ID: 679973
jesli juz mi sie zdarzy to croissanty z dzemem najlepiej truskawkowym i do tego koniecznie kawa, bo inaczej sie zaslodze i zapcham ;)
13 listopada 2011 13:02 | ID: 680272
staram się w ogóle nie jeść, ale czasem gdy przyjadę do domu, mama robi świeżutkie i piecze na śniadanie z dżemem lub czekoladą. i to do kawki na śniadanie. a jaki zapach po domu się roznosi..
7 listopada 2012 23:30 | ID: 858970
Myślę, że pytanie o dodatki jest sprawą drugorzędną. Ja, choć nie lubię gotować to bardzo lubie piec rozne ciasta. Ostatnio szukalem przepisow na bulki, a znalazłem przepis na croissanty ( wymoderowano) i okazało się, że kuchnia francuska nie jest taka trudna. całej rodzinie smakowało!
8 listopada 2012 15:45 | ID: 859512
W domu jemy z powidłami mojej teściowej mmmm pycha :-)
8 listopada 2012 16:01 | ID: 859522
chyba zrobię
8 listopada 2012 16:06 | ID: 859524
Dżemik ale najlepiej truskawkowy albo malinowy a Dośka uwielbia z czekoladą i kakao ;)
8 listopada 2012 18:05 | ID: 859604
Ja wolę croissanty na słono. Mam takie skrzywienie, że lubię je z wędzonym zółtym serem (w ostatnim czasie gustuję w radamerze z serenady) i moczę je sobie w białej kawce (tylko nierozpuszczalnej);) Czy to dziwne? W jednej z moich ulubionych francuskich komedii "Jeszcze dalej niż północ" jedli właśnie rogaliki z jakimś ichniejszym serem, ostrym w samku i śmierdzącym;) Ja za mocno śmierdzącymi nie przepadam, ale wędzone to już inna kwestia:)
28 lutego 2014 14:23 | ID: 1087768
W środę piekłam rogaliki z marmoladą.;... Zostały po nich wspomnienia;) A chłopaki mi głowę trują, ze mam znów zrobić...także ide do kuchni...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.