Kupuję jabłka czy gruszki. Aby je zjesć, myję. Ale na skórce jednakowo zostaje jakiś lepki nalot..Więc obieram ze skórki, ale pod skórką jest tyle wrtościowych witamin, podobno..Może szkoda je tracić?! Więc obierać czy nie?!
23 października 2011 16:55 | ID: 666457
ja zjadam zarowno jablka jak i gruszki ze skorka,obieram jeydnie dziecku ze skory zeby nie usiadla na zoladku ale czasami jak ja je ze skora corka tez wola wiec daje jej pochrupac pelnowartosciowe jablszko:)
23 października 2011 18:13 | ID: 666523
wolę ze skórką,ale te,które już trochę w domu odleżały obieram. chłopaki jedzą ze skórką
23 października 2011 18:16 | ID: 666525
Zdecydowanie ze skórką!
23 października 2011 19:42 | ID: 666572
nie obieram ...
23 października 2011 20:29 | ID: 666606
A ja nie lubię ze skórą. Psuje mi smak owocu.
23 października 2011 20:31 | ID: 666609
wiem,że ze skórką są wartościowsze, ale nie lubię
23 października 2011 20:34 | ID: 666611
Jeśli skórka jest cienka i dobrze sie gryzie to nie obieram.
23 października 2011 20:46 | ID: 666621
Różnie. Nieraz obieram jabłka. Gruszki zawsze jem ze skórką :)
24 października 2011 04:54 | ID: 666798
wiem,że ze skórką są wartościowsze, ale nie lubię
i ja tak samo...
24 października 2011 11:15 | ID: 666926
Chociaż wiem, że nie powinnam obierać tych owoców to jednak - obieram.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.