Lubicie?
Robicie?
No chodza za mna ze hej! Nigdy nie robiłam domowych!
Poratuje ktos? Głównie chodzi o przepis na ciasto... Ale na farsz tez sie pousmiecham!:)
No taaaaaaaaaaaaaaaaaaka mam ochote! :)
12 października 2011 11:06 | ID: 657916
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
12 października 2011 11:17 | ID: 657943
Paszteciki -czyli coś na kształt krokietów czy pasztecik taki mięsny?
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
12 października 2011 11:20 | ID: 657949
Uwielbiam! Ale..przyznam się szczerze,że sama nie robiłam:)
Za to jak usłyszę,że moja mama się za nie zabiera to lecę pierwsza:)
12 października 2011 13:04 | ID: 658053
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
A tak z pamieci ?:D
Paszteciki -czyli coś na kształt krokietów czy pasztecik taki mięsny?
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
nie nie, taki drodzowy? Bo to chyba z drozdzowego sie robi :)
Uwielbiam! Ale..przyznam się szczerze,że sama nie robiłam:)
Za to jak usłyszę,że moja mama się za nie zabiera to lecę pierwsza:)
Zabierz mamie przepis!:D
12 października 2011 13:06 | ID: 658056
Ja bym poszła na łatwiznę i kupiła ciasto francuskie :)))
12 października 2011 13:08 | ID: 658059
Ja bym poszła na łatwiznę i kupiła ciasto francuskie :)))
hmm, tez o tym myslałam...
ale chodza za mna takie drodzowe!:) Czy jakies tam no!:)
12 października 2011 14:35 | ID: 658124
Narobiłaś smaka!!
12 października 2011 15:48 | ID: 658156
Narobiłaś smaka!!
Dokładnie...ale przepisu niestety nie mam:(
12 października 2011 19:10 | ID: 658342
Nie mam przepisu niestety ale za to mam moją cukiernio-piekarnię, gdzie sprzedają "prosto z pieca" najlepsze na świecie paszteciki! Z mięsem niezłe ale ja wolę z kapustą! Mniam. Tylko tam właśnie chyba na francuskim cieście. Moja mama robi drożdżowe - ale je lubię tylko na ciepło.
12 października 2011 19:28 | ID: 658355
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
A tak z pamieci ?:D
Paszteciki -czyli coś na kształt krokietów czy pasztecik taki mięsny?
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
nie nie, taki drodzowy? Bo to chyba z drozdzowego sie robi :)
Uwielbiam! Ale..przyznam się szczerze,że sama nie robiłam:)
Za to jak usłyszę,że moja mama się za nie zabiera to lecę pierwsza:)
Zabierz mamie przepis!:D
Moja mama robi tak:25dkg mąki 25g drożdży, płaska łyżeczka soli, 1 łyżka cukru(mama mówiła,że daje troche mniej)0,5 szkl mleka 1,5 łyżeczki oleju. Można dodać trochę gałki muszkatułowej, bazyli.
Drożdże rozrobić z mlekiem i cukrem, dodać resztę składników i wyrobić gładką masę. Ciasto odstawić na trochę do wyrośnięcia.
Potem ciasto podzielić na kulki rozwałkować każdą i posmarować farszem i zwinąc w rulonik. Przed pieczeniem posmarować rozkłóconym białkiem. Piec w 180 stopniach ok 20 min.
12 października 2011 19:30 | ID: 658357
Ja bym poszła na łatwiznę i kupiła ciasto francuskie :)))
moja mama zrobiła na wigilię z ciasta francuskiego z grzybami. rewelacja
ja robiłam z pastą jajeczną. ciasto jak na naleśniki
12 października 2011 20:26 | ID: 658399
Raz robiłam i mi nie wyszły, więcej nie próbowałam...Kupuję czasem w piekarni
13 października 2011 05:01 | ID: 658596
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
A tak z pamieci ?:D
Paszteciki -czyli coś na kształt krokietów czy pasztecik taki mięsny?
Raczej mi nie wyszły ostatnio:) Robiłam tak z pamięci:) Uwielbiam pasztet babuni( kupny), taki zapiekany:) Mniam:)))
nie nie, taki drodzowy? Bo to chyba z drozdzowego sie robi :)
Uwielbiam! Ale..przyznam się szczerze,że sama nie robiłam:)
Za to jak usłyszę,że moja mama się za nie zabiera to lecę pierwsza:)
Zabierz mamie przepis!:D
Moja mama robi tak:25dkg mąki 25g drożdży, płaska łyżeczka soli, 1 łyżka cukru(mama mówiła,że daje troche mniej)0,5 szkl mleka 1,5 łyżeczki oleju. Można dodać trochę gałki muszkatułowej, bazyli.
Drożdże rozrobić z mlekiem i cukrem, dodać resztę składników i wyrobić gładką masę. Ciasto odstawić na trochę do wyrośnięcia.
Potem ciasto podzielić na kulki rozwałkować każdą i posmarować farszem i zwinąc w rulonik. Przed pieczeniem posmarować rozkłóconym białkiem. Piec w 180 stopniach ok 20 min.
Dzieeeeeeeeeeekuje!!!!!!:)
Moze ktos jeszcze ma? :) A nie, tylko mowicie, ze smaka robie:P
13 października 2011 08:56 | ID: 658693
Proszę bardzo
13 października 2011 08:59 | ID: 658699
Frucia kiedy ty narobilas wielkiej ochoty wszystkim:D
13 października 2011 18:49 | ID: 659215
A ja zrobię! Robiłam takie na naleśnikach ale te drożdżowe chyba będą lepsze..
Ale powiedzcie jeszcze jak farsz zrobić???
13 października 2011 19:03 | ID: 659229
Np z gotowanego kurczaka przepuszczonego przez maszynkę. Do tego na tarce o grubych oczkach zetrzeć pieczarki i podsmarzyć na maśle i cebulkę pokroić w kosteczkę i tez zrumienić. Wszystko wymieszać doprawić pieprzem i solą chce do smaku. Mi akurat tak najbardziej smakują.
Choć lubię też z soczewicą.
14 października 2011 04:52 | ID: 659571
Frucia kiedy ty narobilas wielkiej ochoty wszystkim:D
Oj tam :D
Np z gotowanego kurczaka przepuszczonego przez maszynkę. Do tego na tarce o grubych oczkach zetrzeć pieczarki i podsmarzyć na maśle i cebulkę pokroić w kosteczkę i tez zrumienić. Wszystko wymieszać doprawić pieprzem i solą chce do smaku. Mi akurat tak najbardziej smakują.
Choć lubię też z soczewicą.
O, podoba mi sie farszyk... :)
15 października 2011 10:21 | ID: 660543
- Żeberka wieprzowe
- filet z kurczaka
- cebula
- 1 łyżka musztardy
- 2 ziela anielskie
- sól i pieprz
Ugotuj mięso aż będzie odchodzić od kości, wyciągnij z wody, usun kosci, zmiel. Dodaj pokrojoną i usmazoną cebulę, musztardę, ziele angielskie, sol i pieprz.
Zawiń w naleśniki, posmaruj krokiet masłem, posyp szczypiorkiem. Podaj z barszczem czerwonym. Pycha!
16 października 2011 05:04 | ID: 660997
- Żeberka wieprzowe
- filet z kurczaka
- cebula
- 1 łyżka musztardy
- 2 ziela anielskie
- sól i pieprz
Ugotuj mięso aż będzie odchodzić od kości, wyciągnij z wody, usun kosci, zmiel. Dodaj pokrojoną i usmazoną cebulę, musztardę, ziele angielskie, sol i pieprz.
Zawiń w naleśniki, posmaruj krokiet masłem, posyp szczypiorkiem. Podaj z barszczem czerwonym. Pycha!
Fajny przepisik i slicznie wygladaja!:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.