Ja :
- na porcji rosołowej
- na żeberkach wieprzowych
- na 2 łyżkach masła
- na kostce wielowarzywnej
A ty?:)
8 października 2011 15:01 | ID: 655125
Różnie - zależy co to za zupa:
- na porcjach rosołowych
- na skrzydełkach
- na udku
- na żeberkach wedzonych (grochówka i kwaśnica)
- wieprzowina lub wołowina
8 października 2011 15:03 | ID: 655128
Na serku topionym i warzywach.
8 października 2011 15:18 | ID: 655135
Na kościach wieprzowych,
na kurze (zwłaszcza na starej wychodzi super rosół),
na kostce warzywnej,
na żeberkach.
8 października 2011 15:29 | ID: 655140
Na porcjach rosołowych
Na skrzydełkach
Na udkach
Na kostkach rosołowych
8 października 2011 15:33 | ID: 655145
Kostek rosołowych nie używam dla mnie to najgorsze co może być, gotuję wywar mięsny lub warzywny. Moja mama nie może na kościach to na oliwie z oliwek zupki gotuje.
8 października 2011 15:58 | ID: 655151
rosół - porcja rosołowa i kawałek wołowiny (np. pręga, łata lub mostek)
kapuśniak, ogórkowa - żeberka
żurek - kość wędzona lub żeberko wędzone
pozostałe zupy na udku lub skrzydełkach
8 października 2011 16:36 | ID: 655161
udko lub skrzydełko :)
8 października 2011 16:38 | ID: 655163
Najczęściej skrzydełka+udka+włoszczyzna
8 października 2011 16:46 | ID: 655169
Rosół - porcja rosołowa ( z własnego wykroju) + skrzydełka + szponderek (jeżeli jest to rosół do flaków).
Warzywne - porcja rosołowa j.w.
Buraczkowa, kapuśniak , grochowa, ziemniaczana - żeberka wędzone.
Żurek - warzywa + kiełbasa lub gałki mięsne.
Pomidorowa, ogórkowa - żeberka
Cebulowa, porowa i inne zupy kremy - warzywa + masło, które dodaję na końcu.
8 października 2011 17:08 | ID: 655182
najczęściej na kościach ze schabu lub karkówki lub na porcji rosołowej . Do niektórych zup uzywam wędzonych żeberek ...
8 października 2011 18:00 | ID: 655213
Kostek rosołowych nie używam dla mnie to najgorsze co może być, gotuję wywar mięsny lub warzywny.
Identycznie;) Bardzo lekkie zupy wcinamy, bez tradycyjnych zasmażek itp
8 października 2011 19:15 | ID: 655236
zawsze na kostkach rosołowych
8 października 2011 19:48 | ID: 655260
Ja najczęściej na porcjach rosołowych
8 października 2011 20:53 | ID: 655272
porcje rosołowe,żeberka wędzone,skrzydełka i udka zawsze z warzywami,a jak krupnik to do tego jeszcze zołądki i serduszka drobiowe a i rosół napewno z wołowiną i porcją rosołową ale bez skóry!
8 października 2011 21:27 | ID: 655281
na udku lub skrzydełkach czasami żeberka
8 października 2011 21:48 | ID: 655293
No właśnie na udkach i skrzydełkach też gotuję:)
8 października 2011 23:28 | ID: 655358
Czasem na udkach kurzych lub kaczych (to drugie to raczej na rosół), czasem na kościach schabowych, a czasem na łopatce wieprzowej :)
9 października 2011 13:29 | ID: 655539
najczęściej na kostkach rosołowych,skrzydełkach,udkach lub żeberkach
9 października 2011 13:54 | ID: 655563
Porcja rosołowa
Udka,skrzydełka
żeberka
włoszczyzna,
kostek rosolowych czy tam innych nie uzywam.
9 października 2011 14:20 | ID: 655585
Udko, skrzydełko,szponder wołowy i warzywa
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.