17 października 2009 14:01 | ID: 64440
17 października 2009 14:58 | ID: 64451
17 października 2009 15:06 | ID: 64464
17 października 2009 15:40 | ID: 64479
7 października 2011 10:12 | ID: 654010
Zrobiłam raz:
Włoska zupa rybna
- 0,5 kg filetów z dorsza
- 1 cebula
- 1 por
- 1 marchew
- ćwiartka selera
- pietruszka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- (kieliszek białego wina)
- 1 łyżka mąki
- 0,5 szklanki mleka
- garść natki pietruszki
- starta skórka z cytryny
- sól
- 1,5 l wody
Filety ułóż na dnie garnka, obłóż warzywami i czosnkiem, zalej osoloną wodą. Gotuj 10 min na b. małym ogniu. Następnie wyciągnij ostrożnie filety (będą się rozsypywały). Warzywa gotuj następne 20 min. Dodaj koncentrat, (wino), mąkę wymieszaną z mlekiem, zagotuj i zmiksuj. Filety oczyść z widocznych ości, dodaj skórkę z cytryny i natkę pietruszki.
Podawaj z pieczywem. Mój 1,5 roczny syn nie grymasił, zajadał się aż miło było patrzeć:). Zupa wyszła dość gęsta. Polecam!:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.