Ptasie mleczko
Składniki
• 3 szklanki gęstej śmietany
• 1,5 szklanki cukru pudru
• 7 łyżeczek żelatyny
• 3/4 szklanki gorącej wody
• cukier waniliowy
• 3 różne galaretki
• Paczka biszkoptów
Etapy przygotowania
1. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, odstawić do zastygnięcia.Z drugą postąpić tak samo.Zaś trzecią rozpuścić według przepisu na opakowaniu.Żelatynę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Wlać rozpuszczoną żelatynę, ciągle ubijając. Dodać pokrojone w kosteczkę 2 galaretki.Można dodać również ananasa pokrojonego w kostkę. Wymieszać.
2. Na okrągłej tortownicy (średnica np 24) ułożyć biszkopty.Wylać masę śmietanową z galaretkami. Wierzch polać galaretką.
Gotowe
Smacznego ;)