Pewnie :) skleiłam z dwoch roznych przepisów znalezionych w sieci.
 
Składniki na kruchy spód:
- 1 duże żółtko
 
- 2 łyżeczki zimnej wody
 
- 155 g mąki pszennej (dodałam 2 łyżki więcej)
 
- 50 g drobnego cukru
 
- szczypta soli
 
- 115 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki
 
Składniki na kruchy spód wyrobić (najlepiej w malakserze), zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Po   wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkować je lub wcisnąć w dno formy na  tartę z wyjmowanym  dnem (o średnicy 25 cm), wysmarowanej wcześniej  masłem. Wyrównać, ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do   pieczenia, a następnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne,  które obciążą  ciasto  (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie   podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć,  piec kolejne 7  - 9 minut, do lekkiego zbrązowienia spodu.
z: http://mojewypieki.blox.pl/2010/08/Tarta-budyniowa-na-kwasnej-smietanie.html
 
Składniki na mase:
1 opakowanie budyniu waniliowego
 1/2 ilości mleka podanej na opakowaniu
 1 opakowanie galaretki cytrynowej
 1/2 ilości wody podanej na opakowaniu
 owoce dowolne
Budyń przygotowujemy według przepisu  na opakowaniu z jednym wyjątkiem - rozpuszczamy go w połowie sugerowanej  ilości mleka. Przekładamy do miseczki, przykrywamy folią tak, by folia  dotykała budyniu. Zapobiegnie to powstaniu kożucha. Czekamy, aż budyń  wystygnie. 
Czas na galaretkę,  którą przygotowujemy według przepisu na opakowaniu znów używając tylko  połowy sugerowanej ilości wody. Studzimy, czekamy aż zacznie tężeć.  Galaretka ma być ciągle płynna, ale gęstniejąca. Najlepiej ją prostu  spróbować - jeśli czujemy, że jest gęsta, możemy jej użyć. 
 Ciasto  wyjmujemy z formy na talerz, smarujemy budyniem, układamy na nim umyte  owoce i smarujemy je delikatnie galaretką. Jeśli ktoś ma ochotę, może  wylać całą galaretkę na owoce.
z:http://crustanddust.blogspot.com/2010/09/najprostsza-tarta-z-owocami.html
ja do budyniu , jak juz ostygł, dałam troszke masla, aby było bardziej kremowe:)