Chciałabym zrobic ptysie nadziewane np. bitą smietaną lub krówką. Wiem, że takie ciasto robi się na gazie w garnku, ale jak?
Może jakaś doświadczona kucharka mi poda jakiś sprawdzony przepis taki co "zawsze się udaje"?
29 lipca 2011 19:52 | ID: 600359
niestety nie znam przepisu..ale sma chętnie się dowiem :)
29 lipca 2011 20:39 | ID: 600408
mniam nieznam przepisu
29 lipca 2011 20:39 | ID: 600409
Też nie znam takiego przepisu.
29 lipca 2011 20:58 | ID: 600433
jest to ciasto takie , jak na '' Karpatkę '' ....
29 lipca 2011 21:03 | ID: 600435
jest to ciasto takie , jak na '' Karpatkę '' ....
niestety nic mi to nie mówi ;P
29 lipca 2011 21:05 | ID: 600439
Zagotować 1 szklankę wody i 1/2 kostki margaryny . Dodać porcjami 1 szklankę mąki wymieszaną z 1 łyżeczką proszku do pieczenia . Dokładnie wymieszać o ostudzić . Wbijać kolejno 5 jajek , wlać 2 łyżki oleju . Dokładnie wymieszać ....
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.