5 października 2009 21:56 | ID: 59849
Ja czasem na obiad gotuję ryż. Tak na poważnie, to nie robię chińszczyzny, ale moja siostra tak, nawet kupiła wok.
Jak już wspominałam robię pyszne pity.
5 października 2009 22:01 | ID: 59851
chińszczyzna to specjalność mojego małżona;> Ala! podaj przepis na pitę! Taki swój sprawdzony!
5 października 2009 22:18 | ID: 59858
Znaczy zdajesz sobię sprawę, że placki pity kupuję w sklepie?Ale mam przepis na super sos do kebaba:
-9 łyżek jogurtu naturalnego
-3 łyżki majonezu
-jedna kropla octu winnego ( ja daję zwykły, albo nic)
-1 ząbek czosnku (ja tam szaleję z kilkoma)
-sól
-2-3 łyżki sosu chili
Mięso łopatkę, albo pierś kroję w drobna kostkę (pierś smażę, a łopatke piekę w piekarniku), posypuję przyprawą do kebaba firmy prymat (inna mi tak nie leży).
No i warzywa jakie się chce pokrojone w kostkę (ja głównie daję pomidor, ogórek i cebulę, czasem kapustę pekińską).
Placki pity robię jak na opakowaniu i nakładam warstwowo do środka.
Minusem jest to, że nie można zrobic na raz wszystkich, bo się przewracają.
5 października 2009 22:30 | ID: 59861
teraz już sobie zdaję;-) Kiedyś próbowałam upiec pitę ale wyszły mi ....pyszne bułeczki tylko. Ale sos wykorzystam oczywiście a pitę wpisuję do listę zakupów;-) Ale mi zapachniało mmm....
6 października 2009 07:31 | ID: 59891
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.