13 września 2009 21:21 | ID: 50321
13 września 2009 23:49 | ID: 50348
14 września 2009 07:59 | ID: 50361
14 września 2009 08:07 | ID: 50363
14 września 2009 09:41 | ID: 50421
14 września 2009 09:47 | ID: 50423
14 września 2009 12:05 | ID: 50485
14 września 2009 12:14 | ID: 50494
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
Masę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu.
POlewa: wszystkie skladniki do garnka cały czas mieszając zagotować na małym ogniu. Po zagotowaniu od razu na ciasto ( podalam podwójna porcję polewy no i jest mało słodka gdyż krem jest bardzo słodki)
Jest pyszne!!!!! Nawet Sebek dopomina sie o dokladkę.
14 września 2009 12:18 | ID: 50497
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.