Dyskusja w wątku https://www.familie.pl/Forum-18-351/m494609-2,Wasz-Wielkanocny-jadlospis.html zainspirowała mnie do założenia takiej kulinarnej sondy:)
Zapraszam do dyskusji: co jest najlepsze do kiełbasek, kanapek i innych dań?
Zaloguj się, aby móc głosować.
Wyniki | |||
keczup |
|
7 | 18,9% |
musztarda |
|
5 | 13,5% |
chrzan |
|
1 | 2,7% |
majonez |
|
4 | 10,8% |
wszystkiego po trochu |
|
20 | 54,1% |
nie lubię niczego z wymienionych! |
|
0 | 0,0% |
Liczba głosów: 37
(Data wygaśnięcia: 2011-08-31 23:59:00)
19 kwietnia 2011 16:02 | ID: 495783
Dyskusja w wątku https://www.familie.pl/Forum-18-351/m494609-2,Wasz-Wielkanocny-jadlospis.html zainspirowała mnie do założenia takiej kulinarnej sondy:)
Zapraszam do dyskusji: co jest najlepsze do kiełbasek, kanapek i innych dań?
19 kwietnia 2011 16:05 | ID: 495790
U mnie najczęściej wg. takiego klucza
keczup (ostry, wymieszany z majonezem - proporcje: na oko. Ważne, żeby różowy sos wyszedł ) - do wędlin pycha,
sam keczup (ostry) - do żółtego sera,
majonez - do jajek,
musztarda (najlepiej ostra), na zmianę z chrzanem i mixem keczup - majonez - do wędlin i dodatkowo pasztetów.
to tak z grubsza,
19 kwietnia 2011 16:08 | ID: 495793
Wszystko po trochu...a dodaję mniej wiecej na zasadzie jak Marcin :)
19 kwietnia 2011 16:11 | ID: 495794
Wszystko
19 kwietnia 2011 16:11 | ID: 495795
ja wszystko mieszam ze sobą, tzn. keczup, majonez, musztardę... i wychodzi sos idealny do grillowanych potraw
19 kwietnia 2011 16:13 | ID: 495798
ja wszystko mieszam ze sobą, tzn. keczup, majonez, musztardę... i wychodzi sos idealny do grillowanych potraw
Do tego troszkę miodu i wychodzi pycha
19 kwietnia 2011 16:17 | ID: 495801
U mnie zdecydowanie króluje musztarda!
Mąż preferuje keczup.
Julka jedno i drugie:)
19 kwietnia 2011 16:18 | ID: 495802
19 kwietnia 2011 16:20 | ID: 495805
Bardzo dobre połączenie...ja takim sosem zalewam kurczaka przyprawionego knorrem do mięs pieczonych i piekę w naczywniu żaroodpornym do miekkości - kurczaczek paluszki lizać
Do mięska czy kiłbaski z grilla też jest bardzo dobry ten sosik
19 kwietnia 2011 16:22 | ID: 495807
Bardzo dobre połączenie...ja takim sosem zalewam kurczaka przyprawionego knorrem do mięs pieczonych i piekę w naczywniu żaroodpornym do miekkości - kurczaczek paluszki lizać
Do mięska czy kiłbaski z grilla też jest bardzo dobry ten sosik
Ania Ty masz talent kulinarny! Też nie słyszałam o czymś takim. A jakie są proporcje?
19 kwietnia 2011 16:25 | ID: 495810
Musztarda. Najlepiej do potraw z grilla
19 kwietnia 2011 16:26 | ID: 495811
Bardzo dobre połączenie...ja takim sosem zalewam kurczaka przyprawionego knorrem do mięs pieczonych i piekę w naczywniu żaroodpornym do miekkości - kurczaczek paluszki lizać
Do mięska czy kiłbaski z grilla też jest bardzo dobry ten sosik
Ania Ty masz talent kulinarny! Też nie słyszałam o czymś takim. A jakie są proporcje?
Na ok. 8 kawałków kurczaka sos z 2 łyżek miodu (jak jest zkrystalizowany to trzeba lekko rozpuścić), 6 łyżek keczupu i 4 łyżek majonezu. Wymieszać i zalaćdopirawione mięso. Piec najpierw w odkrytym naczyniu do lekkiego zrumienienia skórki a pote przykryć i piec do miękkości. Kupne mięo piekę ok. 1-1,5h.
19 kwietnia 2011 16:26 | ID: 495812
Sosik na wyczucie też się da zrobić...albo będzie troche słodszy albo ostrzejszy. Popróbuj:)
19 kwietnia 2011 16:27 | ID: 495814
Musztarda do kiełbaski (gotowana, pieczona, smażona)
Ketchup do pizzy i zapiekanek
Majonez do jajek, sałatek i frytek
A chrzan do pieczonego mięsa i wędzonych wędlin na wielkanoc
19 kwietnia 2011 16:29 | ID: 495819
Bardzo dobre połączenie...ja takim sosem zalewam kurczaka przyprawionego knorrem do mięs pieczonych i piekę w naczywniu żaroodpornym do miekkości - kurczaczek paluszki lizać
Do mięska czy kiłbaski z grilla też jest bardzo dobry ten sosik
Ania Ty masz talent kulinarny! Też nie słyszałam o czymś takim. A jakie są proporcje?
Na ok. 8 kawałków kurczaka sos z 2 łyżek miodu (jak jest zkrystalizowany to trzeba lekko rozpuścić), 6 łyżek keczupu i 4 łyżek majonezu. Wymieszać i zalaćdopirawione mięso. Piec najpierw w odkrytym naczyniu do lekkiego zrumienienia skórki a pote przykryć i piec do miękkości. Kupne mięo piekę ok. 1-1,5h.
Koniecznie muszę tak kiedyś spróbować! Dzięki za przepis!
19 kwietnia 2011 16:32 | ID: 495824
Bardzo dobre połączenie...ja takim sosem zalewam kurczaka przyprawionego knorrem do mięs pieczonych i piekę w naczywniu żaroodpornym do miekkości - kurczaczek paluszki lizać
Do mięska czy kiłbaski z grilla też jest bardzo dobry ten sosik
Ania Ty masz talent kulinarny! Też nie słyszałam o czymś takim. A jakie są proporcje?
Na ok. 8 kawałków kurczaka sos z 2 łyżek miodu (jak jest zkrystalizowany to trzeba lekko rozpuścić), 6 łyżek keczupu i 4 łyżek majonezu. Wymieszać i zalaćdopirawione mięso. Piec najpierw w odkrytym naczyniu do lekkiego zrumienienia skórki a pote przykryć i piec do miękkości. Kupne mięo piekę ok. 1-1,5h.
Koniecznie muszę tak kiedyś spróbować! Dzięki za przepis!
I ja na pewno spróbuję! Może już na Święta?;)
19 kwietnia 2011 16:37 | ID: 495828
Wszystkiego po trochu zależy jaka potrawa:)
19 kwietnia 2011 16:41 | ID: 495835
mąż preferuje musztardę lub chrzan , ja z kolei uwielbiam majonez , który z powodu diety nieczęsto gości w mojej kuchni . Bardzo lubię połączenie majonezu z chrzanem lub keczupem ....
19 kwietnia 2011 16:42 | ID: 495837
Wszystko po trochu, jeszcze do tego bym dodała sos czosnkowy.
19 kwietnia 2011 16:45 | ID: 495840
Ja bardzo lubię jeszcze sos tatarski!
19 kwietnia 2011 16:46 | ID: 495842
Ja bardzo lubię jeszcze sos tatarski!
Ja też i tzatziki również:)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.