w ramach potraw jednogarnkowych niezawodne jest spagetti. Najczęściej robię własny chyba najbardziej typowy: cebulka+ czosnek+ kiełbasa+ przecier pom+ ketchup+ oregano, bazylia. Starty ser wiadoma rzecz. Podrzućcie swoje pomysły na fajny sos.
1
usunięty użytkownik
2009-09-01 13:29:17
1 września 2009 13:29 | ID: 47078
klasycznie: cebulka, mięso mielone, zioła prowansalskie, pomidory (świeże lub z puszki) i na koniec czosnek dla aromatu. serem posypuję już na talerzu. czasami zamiast mięsa daję warzywa (mrożone).
albo z brokułami i serem żółtym - wtedy gouję brokuły, po odsączeniu z wody podsmażam razem z cebulką na patelni, posypuję parmezanem i dodaję czosnek. i to wszystko mieszam z makaronem typu tagiatelle.
Ja bardzo często robię np. z kukurydzą i groszkiem z puszki lub mieszanką meksykańską z puszki. Albo z podsmażoną piersią z kurczaka pokrojoną w kostkę.
Familie.pl – Internetowa Społeczność Rodziców. To Portal dla rodziców tworzony przez rodziców. Szczegółowy
opis ciąży – tydzień po tygodniu, fazy porodu – przełam swój strach i nie bój się pytać. Na specjalnym forum
dla rodziców znajdziesz rozwiązania wszystkich swoich problemów. Nasi eksperci – lekarze, prawnicy i wielu
innych za darmo udzielają porad dla rodziców. Ślub i wesele, Ciąża, Rodzice – to tylko niektóre tytuły
naszych serwisów. W każdym z nich znajdziesz coś dla siebie. Przyłącz się do nas!