wrzućcie swój sprawdzony przepis
4 sierpnia 2009 19:15 | ID: 40514
4 sierpnia 2009 19:18 | ID: 40516
4 sierpnia 2009 21:38 | ID: 40566
4 sierpnia 2009 21:44 | ID: 40570
4 sierpnia 2009 22:32 | ID: 40596
5 sierpnia 2009 08:04 | ID: 40618
5 sierpnia 2009 08:07 | ID: 40619
5 sierpnia 2009 08:08 | ID: 40621
5 sierpnia 2009 08:12 | ID: 40626
5 sierpnia 2009 20:07 | ID: 40784
to wklejam obiecany przepis :)
Buraczki z papryką Składniki 3 kg buraczków 1/2 kg papryki czerwonej 4 duże cebule 1/2 szkl octu 3/4 szkl oliwy sól 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Przepis Buraki ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę także. Wszystkie składniki włożyć do garnka, wlać ocet, oliwę, wsypać sól i paprykę w proszku. Wszystko zagotować. Gotować ok. 5 minut. Gorące włożyć do słoika. Zakręcić i pasteryzować w piekarniku 10 minut w temperaturze 200 stopni C. Buraczki z papryką są znakomite jako dodatek do obiadów lub do przekąsek.
Buraczki są naprawdę rewelacyjne! W przepisie pisze żeby pasteryzować ale ja wkładam gorące, zakręcam słoiki i odwracam do góry dnem jeszcze żaden nie puścił :)
5 sierpnia 2009 20:18 | ID: 40787
5 sierpnia 2009 23:46 | ID: 40872
6 sierpnia 2009 08:44 | ID: 40902
6 sierpnia 2009 10:16 | ID: 40927
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.