3 sierpnia 2009 21:50 | ID: 40242
może mielone z kapustą?
mielone i kapusta w takich samych proporcjach do tego reszta tak jak na "normalne" mielone obsmażasz na patelni i potem do gara robisz sosik pomdorowy jak na gołąbki i zapiekasz w piekarniku pychota!
3 sierpnia 2009 22:49 | ID: 40263
3 sierpnia 2009 22:50 | ID: 40264
zapiekanka naleśnikowa smażymy 10 nalesników średniej wielkości ok 1 kg kapusty (lub więcej) 30-40 dkg pieczarek 2 średnie cebule kilka łyżek oleju+ odrobina masła sól, pieprz, vegeta lub coś w tym stylu, ostra papryka w proszku Kapustę drobno pokroić , wrzucić do gara z dodatkiem przypraw oraz wcześniej zeszkloną na maśle lub oleju cebulką- gotować do miękkości czyli niedługo.W tym czasie dusimy sobie na patelni pieczarki z dodatkiem pzrypraw. Po ugotowaniu odcedzamy kapustę i dodajemy do pieczarek, mieszam b. dokłądnie i kilka chwil dusimy wszystko na wolnym ogniu. Teraz sprawa główna: Tortownicę lub naczynie żaroodporne ( to polecam bardziej jesli kto posiada) smarujemy masłęm. Na dno położyć nalesnik i rozsmarować na nim część farszu oraz trochę startego żółtego sera, znowu naleśnik, farsz, ser i tak na przemian aż do wyczerpania naleśników. Na nalesnik przykrywajacy zapiekankę położyć kilka wiórków masłą lub starty ser . Całość wstawic do średnio nagrzanego piekarniak i zapiekać ok 15-20min. Do tego surówki. Pycha! Nalesniki można usmażyć dzien wcześniej i przykryć na talerzu folią spożywczą żeby nie wyschły.
4 sierpnia 2009 08:09 | ID: 40294
4 sierpnia 2009 08:18 | ID: 40301
4 sierpnia 2009 08:20 | ID: 40302
4 sierpnia 2009 16:17 | ID: 40486
13 września 2009 21:01 | ID: 50301
13 września 2009 21:10 | ID: 50310
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.