Jakiej oliwy/oleju używacie w kuchni do smażenia, do sałatek?
23 listopada 2011 10:06 | ID: 687763
Witam, do smażenia polecam olej rzepakowy i z ryżu, a do sałatek, surówek, różnego rodzaju dresingów, majonezu olej lniany zimnotłoczony. Jeśli można to gorąco polecam wszystkim ten olej, najlepsze źródło kwasów omega3, a tych nasz organizm potrzebuje najwięcej. Oprócz tego, że dodaję go do potraw, łykam z mężem 1 łyżkę stołową dziennie (wymieszany z sokiem z cytryny- lepiej smakuje). Synek się od takiego eliksiru wykręca, ale może jak podrośnie to się przekona : ) W necie jest duzo informacji na ten temat, jeśli kogoś zainteresuje, można poczytać np. na [wymodeowano] , ja też mogę cos w tej kwestii poradzić. Pozdrawiam : )
23 listopada 2011 10:08 | ID: 687765
Obecnie mam w lodówce olej z pestek winogron. Ale zgodnie z zaleceniami dietetycznymi muszę sobie kupić słonecznikowy lub sojowy.
23 listopada 2011 10:34 | ID: 687783
Najczęściej oliwy z oliwek.
23 listopada 2011 13:36 | ID: 687885
Do wszystkiego oliwa z oliwek oprocz kotletow. Ale takie w panierce jemy rzadko.
23 listopada 2011 14:25 | ID: 687927
jak dla mnie Kujawski jest najlepszy . Kupiłam na próbę Oliwiera - więcej go nie kupię , za bardzo wsiąka ...
23 listopada 2011 15:48 | ID: 687967
Z oliwek lub słonecznikowy :)
23 listopada 2011 21:10 | ID: 688181
Do sałatek oliviera.
11 grudnia 2011 10:28 | ID: 700957
Ostatnimi czasy - tylko i wyłącznie olej z pestek winogron. Wychodzi wszystko na nim pięknie.
11 grudnia 2011 16:53 | ID: 701127
kujawski
11 grudnia 2011 19:43 | ID: 701194
Oliwę z oliwek lub olej Kujawski.
11 grudnia 2011 19:45 | ID: 701196
Oleju kukurydzianego do smazenia,a do salatek z oliwy z oliwek lub pestek winogron.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.