16 lipca 2009 15:01 | ID: 36250
16 lipca 2009 15:02 | ID: 36251
16 lipca 2009 15:05 | ID: 36252
16 lipca 2009 15:07 | ID: 36253
16 lipca 2009 15:23 | ID: 36255
16 lipca 2009 15:26 | ID: 36256
16 lipca 2009 15:27 | ID: 36257
obiera sie zse skorki i wycina srodek
16 lipca 2009 15:28 | ID: 36258
16 lipca 2009 15:29 | ID: 36259
16 lipca 2009 15:30 | ID: 36260
16 lipca 2009 15:33 | ID: 36262
16 lipca 2009 15:37 | ID: 36265
16 lipca 2009 15:37 | ID: 36267
Przepis znalazłam na stronie "oseska" ale że sie sprawdził to wrzucam: ½ małej cukini ,1 marchewka ½ korzenia pietruszki ,½ pora ,¼ selera ,½ małej cebuli,
¼ ząbku czosnku ,łyżka oliwy z oliwek ,1 duży ziemniak ,szczypta soli i pieprzu ,ok. 150 ml wody ,2-3 łyżki jogurtu naturalnego
W garnuszku zagotuj wodę. Na wrzątek wrzuć marchew, pietruszkę, pora, selera. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Warzywa wyjmij z wywaru. Cukinie pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj, ziemniaka obierz i pokrój w kostkę. Do wywaru dodaj posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i oliwę. Gotuj aż cebula zmięknie ok. 10 min. Dodaj ziemniaki i cukinię gotuj aż ziemniaki zmiękną. Zupkę trzeba nieco ostudzić i zmiksować. Przelej potrzebną porcję do miseczki i polej jogurtem, delikatnie go wmieszaj w zupę tak, aby powstały esy floresy. Proporcje możesz sobie sama ustalić ale tak to wychodzi zupa krem. Zupkę możesz podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.16 lipca 2009 15:41 | ID: 36270
16 lipca 2009 15:41 | ID: 36271
16 lipca 2009 15:44 | ID: 36273
16 lipca 2009 15:53 | ID: 36275
kobiety tylko dosmaczajcie zupę po swojemu Emi zmiksuj blenderem warzywa to najlepszy sposób na przemycenie wielu warzyw, do tego groszek ptysiowy albo nawet bułeczka pokrojona w kostkę .
16 lipca 2009 15:56 | ID: 36276
16 lipca 2009 20:43 | ID: 36289
16 lipca 2009 20:55 | ID: 36293
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.