-
1
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2009-07-10 22:05:19
10 lipca 2009 22:05 | ID: 35262
-
2
usunięty użytkownik
2009-07-11 08:59:11
11 lipca 2009 08:59 | ID: 35304
czasami zamiast ryżu kasza (jaglana lub gryczana) a do farszu grzyby suszone oprócz mięsa mielonego.
-
3
Bulinka
Zarejestrowany: 18-02-2009 22:24 .
Posty: 2779
2009-07-11 14:29:37
11 lipca 2009 14:29 | ID: 35318
Moje wyglądają tak samo,marchewkę jeszcze do mięsa wtarkuję czasami
-
10
usunięty użytkownik
2009-07-12 09:54:50
12 lipca 2009 09:54 | ID: 35366
czy dodawaliście kiedykolwiek gotowane mięso do gołąbków? Nie wiem co przyniesie taki eksperyment. Zawsze zostaje mi nie do końca wykorzystane wołowe mięso z rosołu. W zamarażalniku uśmiecha się do mnie właśnie kilka woreczków zamrożonej wołowiny.
-
11
usunięty użytkownik
2009-07-12 22:09:33
12 lipca 2009 22:09 | ID: 35442
moja teściowa robi gołąbki właśnie z gotowanego mięsa - gotuje je z przyprawami a dopiero potem mieli i miesza z ugotowanym ryżem. są niezłe aczkolwiek wolę takie jak sama robię czyli z surowym mielonym mięsem, które "dochodzi" już podczas zapiekania w gołąbku.
-
12
usunięty użytkownik
2009-07-13 08:07:54
13 lipca 2009 08:07 | ID: 35501
-
13
usunięty użytkownik
2009-07-13 10:59:42
13 lipca 2009 10:59 | ID: 35530
Odpowiedź na #12
Moja mama robi ostatnio z kaszy gryczanej z warzywami i sosem grzybowym. W dzieciństwie mama robiła z tartych ziemniaków (farsz jak na babke ziemniaczaną). Ja robię zwyczajne jak większość. Czasem jak mam lenia i nie chce mi się parzyć kapusty, to farsz wsadzam w papryke i zapiekam, a na koniec kładę plaster sera.
-
14
kaskur
Zarejestrowany: 26-01-2009 09:54 .
Posty: 6450
2009-07-13 20:11:11
13 lipca 2009 20:11 | ID: 35648
a podsmażacie przed włożeniem do garnka czy nie?
-
15
usunięty użytkownik
2009-07-13 20:22:50
13 lipca 2009 20:22 | ID: 35650
nie - mieszam ugotowany ryż i surowym mielonym, doprawiam do smaku pieprzem i kucharkiem, pakuję w sparzone liście, zawijam i do brytfanki. zalewam sosem pomidorowym i do piekarnika.
-
16
kaskur
Zarejestrowany: 26-01-2009 09:54 .
Posty: 6450
2009-07-13 22:11:58
13 lipca 2009 22:11 | ID: 35681
DO piekarnika?
JA zawijam farsz w kapustkę i zawsze gotuję.
-
17
usunięty użytkownik
2009-07-14 08:32:13
14 lipca 2009 08:32 | ID: 35704
w piekarniku w tym sosie też się gotują pod przykryciem :)
-
18
kaskur
Zarejestrowany: 26-01-2009 09:54 .
Posty: 6450
2009-07-14 08:52:11
14 lipca 2009 08:52 | ID: 35708
tak jeszcze nie robiłam, zawsze na kuchence
-
19
Sharon
Zarejestrowany: 19-02-2009 13:47 .
Posty: 179
2009-07-14 08:52:19
14 lipca 2009 08:52 | ID: 35709
A ja daje mięso mielone, ryż ugotowany, jajko, koncentrat pomidorowy, cebule zeszkloną, przyprawy. Zwijam w liście zwykłej kapusty, zalewam bulionem i do piekarnika. Podaje z sosem pomidorowym lub grzybowym ze świezymi grzybami.
-
20
usunięty użytkownik
2009-07-14 08:56:45
14 lipca 2009 08:56 | ID: 35712
w piekarnku chyba łatwiej - nie piecze się tylko dusi bo zalewasz tym sosem albo bulionem. A temeperaturę masz ze wszystkich stron i szybciej powinny dojść. i się nie przypalają tak jak na palniku.
Kasia spróbuj następnym razem tak zrobić :). I daj znać co wyszło.
-
22
usunięty użytkownik
2009-07-14 09:04:52
14 lipca 2009 09:04 | ID: 35717
ja robię też takie "gołąbki", gdzie szatkowaną kapustę mieszamy z surowym ryżem i mięsem mielonym. Dla mnie to dobry sposób na niedojadane liście kapusty :)
-
23
usunięty użytkownik
2009-07-14 09:10:53
14 lipca 2009 09:10 | ID: 35720
kapusta w gołąbkach jest najlepsza :) ja zawsze wyjadam te liście którymi przykrywam gołąbki i którymi wykładam naczynie żaroodporne.
-
25
usunięty użytkownik
2009-07-14 09:14:55
14 lipca 2009 09:14 | ID: 35722
ja lubię kapustę chyba w każdej postaci a te a la gołąbki to patent na młodszą część rodzinki
-
26
usunięty użytkownik
2009-07-14 11:09:15
14 lipca 2009 11:09 | ID: 35744
to forum to kopalnia rad i pomysłów :). Upewnijcie mnie jeszcze raz czy na pewno gołąbki z piekarnika nie przywierają , bo mam ochotę kupić ten pomysł
-
27
usunięty użytkownik
2009-07-14 11:11:17
14 lipca 2009 11:11 | ID: 35745
ja wykładam naczynie tymi największymi liściami i dopiero na to kładę gołąbki. od góry też liście, sos wlewam i przykrywka. nie wiem jaki masz piekarnik - ja elektryczny więc daję na termoobieg to mi temeratura rwno hula po objętości. i raczej nic się nie powinno przypalić. mieszać też nie trzeba.
-
28
usunięty użytkownik
2009-07-14 11:16:05
14 lipca 2009 11:16 | ID: 35748
piekarnik z termoobiegiem. Zabieram się do tych moich gołąbków od dwóch dni ale przynajmniej człowiek jeszcze z rady skorzysta, dzięki