7 czerwca 2009 14:26 | ID: 28550
7 czerwca 2009 14:27 | ID: 28551
7 czerwca 2009 14:38 | ID: 28555
7 czerwca 2009 15:10 | ID: 28572
7 czerwca 2009 15:14 | ID: 28573
7 czerwca 2009 18:38 | ID: 28594
7 czerwca 2009 18:42 | ID: 28596
7 czerwca 2009 19:02 | ID: 28605
7 czerwca 2009 23:00 | ID: 28651
8 czerwca 2009 08:45 | ID: 28676
8 czerwca 2009 08:48 | ID: 28679
8 czerwca 2009 09:33 | ID: 28695
Ciasto
1i1/2 szkl. mąki T 450 125 ml letniej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 20 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru SOS 100 g przecieru pomidorowego 2-3 łyżki ketchupu 3 ząbki czosnku (przepuścić przez praskę) po 1 płaskiej łyżeczce oregano i bazyliiZ drożdży,połowy wody,cukru i 1 łyżki mąki zarobić rozczyn,pozostawić do wyrośnięcia.
Do dużej misy wlać (kolejno) wodę ,oliwę,mąkę, sól i na koniec rozczyn,wymieszać drewnianą łyżką, nastepnie wyrabiać w dłoniach, ciasto może się przyklejać do dłoni ,ale nie dosypywać mąki wyrabiać, aż będzie gładkie i odchodziło od dłoni. Ja wyrabiam ok 10 min. Uformować kulę, podsypać dekilatnie spód mąką i odstawić do wyrośnięcia na 30 min. Następnie ciasto należy rozwałkować(nie zagniatać tak jak wyrosło rozwałkować) utworzyć koło o średnicy 30-35 cm, zwinąć boki,w kilku miejscach nakuć ciasto widelcem i możemy nakładać składniki: Sos pomodorowy,ser mozzarella,dodatki ja dałam cebulę,paprykę kolorową,pieczarki wcześniej podsmażone,oliwki,szynkę posiekaną,ogórek zielony.Gotową pizze wkładamy do piekarnika (wcześniej nagrzanego na 230 stopni) na ok. 10 min. Smacznego
Chciałam dodac zdjęcie ,ale nie wiem jak..
8 czerwca 2009 10:01 | ID: 28723
8 czerwca 2009 10:37 | ID: 28746
8 czerwca 2009 14:50 | ID: 28812
8 czerwca 2009 15:26 | ID: 28826
8 czerwca 2009 15:33 | ID: 28828
8 czerwca 2009 17:21 | ID: 28846
8 czerwca 2009 22:22 | ID: 28937
9 czerwca 2009 14:32 | ID: 29048
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.