Naleśniki !!!!!
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
- Zarejestrowany: 04.11.2010, 08:18
- Posty: 2629
lubie tylko krokiety z kapusta i grzybkami czasem z serem na słodko .Jakub bardzo lubi z czekoladą
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Umnie miały być na obiad, ale nie wypaliło:) Może po południu zrobię na podwieczorek...
- Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
- Posty: 28005
własnie robie z feta i ze szpinakiem
- Zarejestrowany: 27.09.2012, 10:13
- Posty: 393
własnie robie z feta i ze szpinakiem
Pyyyszności! Ja czesem podrasowuję je jeszcze plasterkiem szynki w każdym, a całość zapieczona pod beszamelem i posypane żółtym serem. Mega kaloryczne, ale co tam, czasem można poszaleć ;)
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
robiłam z farszem jak do ruskich pierogów . Do ciasta dodałam przyprawę czerwoną Delicat - były pyszne ...
- Zarejestrowany: 28.01.2009, 07:46
- Posty: 28735

robię też z soczewicą i mięsem
- Zarejestrowany: 16.01.2011, 15:14
- Posty: 11242
robiłam z farszem jak do ruskich pierogów . Do ciasta dodałam przyprawę czerwoną Delicat - były pyszne ...
lubię tę przyprawę
- Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
- Posty: 28005

robię też z soczewicą i mięsem
z soczewica i kapusta biała- jezuu niebo w gebie
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
robiłam z farszem jak do ruskich pierogów . Do ciasta dodałam przyprawę czerwoną Delicat - były pyszne ...
lubię tę przyprawę
ja też - bardzo często jej używam ...
- Zarejestrowany: 27.09.2012, 10:13
- Posty: 393
lubimy też tzw. meksykańskie - z mięsem mielonym, koncentratem pomidorowym, czerwoną fasolą i kukurydzą z puszki + sos czosnkowy
- Zarejestrowany: 15.01.2011, 19:28
- Posty: 8123
Ale zjadłabym naleśnika z białym serem i nutellą
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511
- Zarejestrowany: 08.09.2012, 18:39
- Posty: 30
Akurat u nas naleśniki z jabłkami nie są zbyt lubianym daniem,co innego z dżemem jagodowym czy serem,wtedy są przepyszne:) Preferuję raczej na iobiad niż na śniadanie.
- Zarejestrowany: 20.04.2013, 18:35
- Posty: 24
a ja jem ze szpinakiem i fetą i sosem czosnkowym :)
- Zarejestrowany: 30.09.2011, 09:47
- Posty: 304
Proponuję farsz najprostszy z najprostszych, ale super dobry!
Cienkie naleśniki posmarować serekiem naturalnym (Bieluch chyba najlepszy, gęsty i smaczny), posypać delikatnie cynamonem, dodać pokrojone w kostkę brzoskiwnie albo dżem brzoskwiniowy. Mhmmm chyba sobie pójdę i zaraz zrobię :) Ale nie...zapomniałam, że jest na diecie "8 godzin" chlip chlip :(
- Zarejestrowany: 26.03.2008, 19:16
- Posty: 1166
ja najbardziej lubię z mięskiem zmielonym szpinakiem duszonym z czosnkiem pieczarki, a wszystko polane beszamelowym sosem pycha
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
U mnie nakeśniki ostatnio często są....Jednak zazwyczaj na słodko... Chłopacy lubię je nawet z dżemem...Planuję zrobić teraz z twarogiem...
- Zarejestrowany: 19.03.2012, 15:52
- Posty: 17675
Ja tradycyjnie, albo z nutella, albo z serkiem waniliowym, albo bez niczego. Innych nie jadam
W zimie uwielbiam naleśniki z konfiturą z dyni i pomarańczy. Konfiturę tę robię jesienią, gdy dojrzewają dynie. Dodaję do niej pomarańczę, aby pięknie pachniała. Gdy robię takie naleśniki, w całej kuchni pachnie latem.
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
W zimie uwielbiam naleśniki z konfiturą z dyni i pomarańczy. Konfiturę tę robię jesienią, gdy dojrzewają dynie. Dodaję do niej pomarańczę, aby pięknie pachniała. Gdy robię takie naleśniki, w całej kuchni pachnie latem.
U mnie też zapachniało gdy czytam o takich smakowitościach.