11 marca 2011 18:51 | ID: 447839
I całą resztę włoskiego żarcia :) Nawet chciałam restaurację otwierać!
11 marca 2011 18:52 | ID: 447840
Jak spaghetti to tylko z mielonym mięsem i na dodatek wołowym. Rzadnej wieprzowiny.
Grunt to używać przetartych pomidorów, a nie przecierów. I dłuuugo gotować na małym ogniu (ok. 4 godzin). Do tego oliwa z oliwek i czosnek. Ważne jest też by sos wymieszać z makaronem od razu po tym jak sie ugotował makaron, bo taki gorący lepiej "chłonie" sos. I na wierzch trochę parmezanu.
i uprzedzam, że mam zboczenie, bo mieszkałam kilka lat we Włoszech i podpatrywałam jak Włoszki gotują ;)
ale mi smaka zrobiłaś:)
11 marca 2011 18:52 | ID: 447841
I całą resztę włoskiego żarcia :) Nawet chciałam restaurację otwierać!
No to czemu nie otworzyłaś cholero jedna
11 marca 2011 18:54 | ID: 447844
a dla leniwych, albo tych którym brak czasu polecam wymieszanie 2 sosów knora: bolonese i napoli, tych z torebki, wychodzi bardzo ciekawy smak
11 marca 2011 19:01 | ID: 447852
a dla leniwych, albo tych którym brak czasu polecam wymieszanie 2 sosów knora: bolonese i napoli, tych z torebki, wychodzi bardzo ciekawy smak
Polecam również gotowe przeciery pomidorowe Podravka "krojone pimidory" w kartoniku - z czosnkiem jest swietny. Jak muszę zgrzeszyć, to grzeszę z nimi ;)
I całą resztę włoskiego żarcia :) Nawet chciałam restaurację otwierać!
No to czemu nie otworzyłaś cholero jedna
Bo nie robiłabym wtedy zdjęć :P
No niestety ja mam więcej pomysłów niż czasu...
12 marca 2011 05:19 | ID: 448212
Aaaa :D
to idealny temat do tego, aby narobic mi apetytu !:)
Spaghetii uwielbiam. :)
No bedac we Włoszech jadałam codziennie:)
Ale, nieznosze miesa mielonego, wiec jadam tylko inne:)
Kocham z suszonymi pomidorami, cukinia, bazylia i czosnkiem ;) do tego troche oliwy :) mniaaaam!
12 marca 2011 08:27 | ID: 448299
Z kiełbasą? Jakoś mi to nie pasuje...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.