30 marca 2010 16:39 | ID: 182180
3 kwietnia 2010 14:33 | ID: 184805
Ja również mam mazurka. Chyba pół kg bakalii w nim jest.
Widzisz poradziłaś sobie.
25 marca 2013 13:38 | ID: 934812
Czy ktoś z Was jest doświadczony w mazurkach? Ja mam bardzo dużą ochotę zrobić takiego mazurka na wielkanoncy stół. Będąc w Biedronce kupiłam sobie ich nową gazetę z przepisami Moje SmakiŻycia i jest tam fajny, wydaje się prosty przepis na Mazurek orzechowy, daktylowy i waniliowy. Składniki nardzo proste, wydaje się sam w sobie prosty do zrobiania. czy ktoś zna ten przepis? warto? generalnie z poprzedniego numeru robiłam ze 3-4 przepisy i wszystko fajnie wyszło. Ale mazurek dla mnie to póki co wyższa półka :D
8 marca 2016 11:00 | ID: 1287697
Jakie mazurki będziecie piec w tym roku na święta? My mamy taką propozycję:
Mazurek kajmakowy z orzechami – jeszcze takiego nie jedliście!>>8 marca 2016 11:52 | ID: 1287709
Nie robiłam jeszcze.. może w końcu spróbuję
8 marca 2016 15:35 | ID: 1287807
Jakie mazurki będziecie piec w tym roku na święta? My mamy taką propozycję:
Mazurek kajmakowy z orzechami – jeszcze takiego nie jedliście!>>o ciekawy kajmakowy!
23 marca 2016 00:45 | ID: 1293529
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
23 marca 2016 08:41 | ID: 1293565
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
ja mam uczulenie na orzeszki
23 marca 2016 12:31 | ID: 1293607
Ja w tamtym roku odważyłam się zrobić paschę , wyszła mi wyśmienia:-) W tym roku poraz pierwszy chcę zrobić mazurka . Jakie mazurki są najlepsze ??
23 marca 2016 13:31 | ID: 1293611
Ja co roku chcę zrobić i nie mogę się zabrac... wydaje mi się to bardzo pracochłonne ;P
23 marca 2016 13:37 | ID: 1293616
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
23 marca 2016 14:13 | ID: 1293629
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
ja dla mamy
23 marca 2016 15:02 | ID: 1293660
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
U nas tez nie było.. ale chciała bym się nauczyć..
23 marca 2016 15:25 | ID: 1293686
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
U nas tez nie było.. ale chciała bym się nauczyć..
ja nigdy nie jadlam :o
23 marca 2016 15:45 | ID: 1293697
U mnie w domu nie ma tradycji pieczenia mazurka, ale chętnie bym go spróbowała. Może teściowa upiecze, muszę jej podpowiedzieć
U nas też...
23 marca 2016 17:55 | ID: 1293719
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
Też kupiłam taką masę orzechową, jednak nie wiem czy trzeba utrzeć z masłem (jak mase krówkową) czy samą masą posmarować. Nie miałam nigdy takiej gotowej. Kajmakowej nie zrobię bo taka będzie w alpejskiej.
23 marca 2016 20:25 | ID: 1293752
u nas w tym roku mazurek z masy orzechowej z kawałkami orzechów, kupiłam taką gotową z helio i gotowy kruchy spód, dekorację zamierzam zrobić z żurawiny i innych bakali :)
Też kupiłam taką masę orzechową, jednak nie wiem czy trzeba utrzeć z masłem (jak mase krówkową) czy samą masą posmarować. Nie miałam nigdy takiej gotowej. Kajmakowej nie zrobię bo taka będzie w alpejskiej.
Ja bym z masłem utarał.. będzie jak krem
23 marca 2016 22:53 | ID: 1293780
o moze cos podlapie :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.