No to macie nie lada wyzwanie - chce mi się ciasta. Mam 0,5 kg mąki, 4 jajka, trochę dżemu, sodę, proszek do pieczenia, olej.............
Co z tego można wyczarować?
kasia spóbować możesz ale to jest ciężkie ciacho i trzeba uważać żeby zakalec się nie zrobił można taką szerszą do pasztetu wziąść albo dłuższą do keksu
cieszę się że wyszło i tak smakowało
jak kiedys będziesz miała miąższ dyni mrozony albo wekowany to ci podam przepis na dyniowca też podobnie się robi tylko dyni dodajesz i dużo przyprawy piernikowej żeby takie ostre było
23
usunięty użytkownik
2010-02-21 11:31:13
21 lutego 2010 11:31 | ID: 146722
Mam jedną foremkę na keks i mi jakoś tak malizną te ciacho pachnie... zwłaszcza, że chlopaki juz po dwa kawałki wtrynżolili :))))
24
usunięty użytkownik
2010-03-08 14:36:57
8 marca 2010 14:36 | ID: 162098
jkm napisał 2010-02-20 16:57:51
podaję w szklankach
110 oleju 0,5 szklanki nie całe
220 g cukru 1 szklanka
260 mąki 1 szklanka i 3/4 szklanki
będzie łatwiej
wiecie co - te ciacho dobrze zrobić z mniejszą ilością mąki :)
teraz zrobiłam tak jak w przepisie i wersja poprzednia mi się bardziej podobała. Może nie "pęckło" ale było mniej suche. Myślę, że tak 1,5 szklanki w zupełności wystarczy :)))
Familie.pl – Internetowa Społeczność Rodziców. To Portal dla rodziców tworzony przez rodziców. Szczegółowy
opis ciąży – tydzień po tygodniu, fazy porodu – przełam swój strach i nie bój się pytać. Na specjalnym forum
dla rodziców znajdziesz rozwiązania wszystkich swoich problemów. Nasi eksperci – lekarze, prawnicy i wielu
innych za darmo udzielają porad dla rodziców. Ślub i wesele, Ciąża, Rodzice – to tylko niektóre tytuły
naszych serwisów. W każdym z nich znajdziesz coś dla siebie. Przyłącz się do nas!