-
1
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2014-10-21 10:15:13
21 października 2014 10:15 | ID: 1155898
bleeeeeeeeeeee mi nie smakuje
-
2
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2014-10-21 10:26:02
21 października 2014 10:26 | ID: 1155907
Marietka (2014-10-21 10:15:13)
bleeeeeeeeeeee mi nie smakuje
Tak, a w jakiej postaci jadłaś?
-
3
usunięty użytkownik
2014-10-21 10:27:56
21 października 2014 10:27 | ID: 1155910
Nie lubię, mama chodowała kaczki i nigdy tego nie lubiłam Gęsinę tak
-
4
Marietka
Zarejestrowany: 29-01-2012 21:55 .
Posty: 28005
2014-10-21 10:28:21
21 października 2014 10:28 | ID: 1155911
Stokrotka (2014-10-21 10:26:02)
Marietka (2014-10-21 10:15:13)
bleeeeeeeeeeee mi nie smakuje
Tak, a w jakiej postaci jadłaś?
pieczona.
az mnie na wymioty zbiera blee
-
5
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2014-10-21 10:30:22
21 października 2014 10:30 | ID: 1155914
Marietka (2014-10-21 10:28:21)
Stokrotka (2014-10-21 10:26:02)
Marietka (2014-10-21 10:15:13)
bleeeeeeeeeeee mi nie smakuje
Tak, a w jakiej postaci jadłaś?
pieczona.
az mnie na wymioty zbiera blee
No nie gadaj?! To czym niektóży się zachwycają..
Gęsi to i ja lubię. Ostatnio widziałam w sklepie smalec z gęsi
-
6
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-10-21 10:30:45
21 października 2014 10:30 | ID: 1155915
Ja z kaczki robię czarninę:) Ale to akurat nie wszyscy lubią:) U nas to przysmak:) Poza tym uwielbiam kaczke nadziewaną, np mięskiem mielonym ze sliwkami.
-
7
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2014-10-21 10:37:40
21 października 2014 10:37 | ID: 1155924
Sonia (2014-10-21 10:30:45)
Ja z kaczki robię czarninę:) Ale to akurat nie wszyscy lubią:) U nas to przysmak:) Poza tym uwielbiam kaczke nadziewaną, np mięskiem mielonym ze sliwkami.
Ja tak kurczaka robię! Pycha!
-
8
Kony
Zarejestrowany: 28-04-2014 13:39 .
Posty: 79
2014-10-21 10:38:52
21 października 2014 10:38 | ID: 1155925
Marietka (2014-10-21 10:28:21)
Stokrotka (2014-10-21 10:26:02)
Marietka (2014-10-21 10:15:13)
bleeeeeeeeeeee mi nie smakuje
Tak, a w jakiej postaci jadłaś?
pieczona.
az mnie na wymioty zbiera blee
Bardzo to dojrzałe... Gratuluję podejścia.
Stokrotka (2014-10-21 10:30:22)
Marietka (2014-10-21 10:28:21)
Stokrotka (2014-10-21 10:26:02)
Marietka (2014-10-21 10:15:13)
bleeeeeeeeeeee mi nie smakuje
Tak, a w jakiej postaci jadłaś?
pieczona.
az mnie na wymioty zbiera blee
No nie gadaj?! To czym niektóży się zachwycają..
Gęsi to i ja lubię. Ostatnio widziałam w sklepie smalec z gęsi
niektóży?
To, że komuś nie smakuje nie znaczy, że Tobie nie będzie smakować. Kaczkę trzeba umieć zrobić, nie może być przesmażona- w środku może być nawet różowa. Mięso jest tłuste, ale odpowiednio zrobiona jest bardzo smaczna.
-
9
Kony
Zarejestrowany: 28-04-2014 13:39 .
Posty: 79
2014-10-21 10:46:53
21 października 2014 10:46 | ID: 1155926
Sonia (2014-10-21 10:30:45)
Ja z kaczki robię czarninę:) Ale to akurat nie wszyscy lubią:) U nas to przysmak:) Poza tym uwielbiam kaczke nadziewaną, np mięskiem mielonym ze sliwkami.
Czarninę miałem okazję jeść i mi nie podeszła- ale była bardzo kwaśna, z dużą ilością octu. Nie mogę powiedzieć, że zupa z krwi bardzo pozytywnie przemawia do mojej świadomości kulinarnej, ale z pewnością może być smaczna.
-
10
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-10-21 10:50:09
21 października 2014 10:50 | ID: 1155927
Kony (2014-10-21 10:46:53)
Sonia (2014-10-21 10:30:45)
Ja z kaczki robię czarninę:) Ale to akurat nie wszyscy lubią:) U nas to przysmak:) Poza tym uwielbiam kaczke nadziewaną, np mięskiem mielonym ze sliwkami.
Czarninę miałem okazję jeść i mi nie podeszła- ale była bardzo kwaśna, z dużą ilością octu. Nie mogę powiedzieć, że zupa z krwi bardzo pozytywnie przemawia do mojej świadomości kulinarnej, ale z pewnością może być smaczna.
Niektórzy czarninę robią z dużą ilością octu, a niektórzy słodzą;)
-
11
usunięty użytkownik
2014-10-21 10:52:06
21 października 2014 10:52 | ID: 1155929
Jak dla mnie to jedno z najpyszniejszych mięs jakie jadłam :) Uwielbiam jako dodatek do rosołu i pieczoną. Kiedyś od naszej Asi (joannasrs) dostałam przepis na nadziewaną kaszą gryczaną i pomarańczą - aż mi ślinka cieknie na samo wspomnienie :) Kilka razy robiłam też nadziewaną farszem z jabłek i suszonych śliwek - pyszności! Rzadko niestety robię, bo Mąż nie przepada za mięsem z kaczki. Każdy ma inny gust i inne upodobania smakowe - dopóki nie spróbujesz, nie będziesz wiedzieć, czy dobre ;) Ja szczerze polecam.
-
12
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-10-21 10:53:19
21 października 2014 10:53 | ID: 1155930
Sonia (2014-10-21 10:50:09)
Kony (2014-10-21 10:46:53)
Sonia (2014-10-21 10:30:45)
Ja z kaczki robię czarninę:) Ale to akurat nie wszyscy lubią:) U nas to przysmak:) Poza tym uwielbiam kaczke nadziewaną, np mięskiem mielonym ze sliwkami.
Czarninę miałem okazję jeść i mi nie podeszła- ale była bardzo kwaśna, z dużą ilością octu. Nie mogę powiedzieć, że zupa z krwi bardzo pozytywnie przemawia do mojej świadomości kulinarnej, ale z pewnością może być smaczna.
Niektórzy czarninę robią z dużą ilością octu, a niektórzy słodzą;)
Moja sąsiadka na przykład robi z wiśniami, ja akurat takiej nie lubię... Czarnina jak mielone- może mieć kilka postaci;) No i rózne smaki...
-
13
gocha2323
Zarejestrowany: 23-04-2013 20:58 .
Posty: 12534
2014-10-21 10:53:45
21 października 2014 10:53 | ID: 1155931
OSOBIŚCIE NIE LUBIĘ MIĘSA Z KACZKI. JAK BYŁAM MAŁA JADŁAM WIECZNIE KACZKĘ, BO RODZICE HODOWALI KACZKI. MAM JAKIŚ WSTRĘT DO TEGO MIĘSA. CHOĆ TATA JAK CZASEM ROBIŁ COŚ Z KACZKI TO ZJADŁAM PIERŚ O ILE BĘDZIE KRUCHA A NIE GUMOWA, ŻE TRZEBA BYŁOBY ŻUĆ GODZINĘ
-
14
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-10-21 10:59:34
21 października 2014 10:59 | ID: 1155935
gocha2323 (2014-10-21 10:53:45)
OSOBIŚCIE NIE LUBIĘ MIĘSA Z KACZKI. JAK BYŁAM MAŁA JADŁAM WIECZNIE KACZKĘ, BO RODZICE HODOWALI KACZKI. MAM JAKIŚ WSTRĘT DO TEGO MIĘSA. CHOĆ TATA JAK CZASEM ROBIŁ COŚ Z KACZKI TO ZJADŁAM PIERŚ O ILE BĘDZIE KRUCHA A NIE GUMOWA, ŻE TRZEBA BYŁOBY ŻUĆ GODZINĘ
Pierś z kaczki jest bardzo włóknista. Ale jesli jest dobrze zrobiona, jest bardzo pyszna;) Ja na przykład ierś z kaczki nacieram wegetą i oliwką z oliwek, zostawiam na noc w lodówce. Na drugi dzień, gdy upieczesz takie mięsko, jest smaczne, i co najwazniejsze- jest kruche:)
-
15
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-10-21 11:00:43
21 października 2014 11:00 | ID: 1155936
Ania_29 (2014-10-21 10:52:06)
Jak dla mnie to jedno z najpyszniejszych mięs jakie jadłam :) Uwielbiam jako dodatek do rosołu i pieczoną. Kiedyś od naszej Asi (joannasrs) dostałam przepis na nadziewaną kaszą gryczaną i pomarańczą - aż mi ślinka cieknie na samo wspomnienie :) Kilka razy robiłam też nadziewaną farszem z jabłek i suszonych śliwek - pyszności! Rzadko niestety robię, bo Mąż nie przepada za mięsem z kaczki. Każdy ma inny gust i inne upodobania smakowe - dopóki nie spróbujesz, nie będziesz wiedzieć, czy dobre ;) Ja szczerze polecam.
Ja nadziewanej owocami nie robię, bo w sumie jem to tylko ja. Chłpopcy nie lubią, gdyż lekko słodkawa jest wtedy..
-
16
Joaśka35
Zarejestrowany: 11-06-2010 18:03 .
Posty: 8329
2014-10-21 13:17:50
21 października 2014 13:17 | ID: 1155979
Nie przepadam za mięskiem z kaczki ale jakby ktoś przyrządził taką nadziewaną to chętnie bym zjadła:)
-
17
wamat
Zarejestrowany: 01-10-2009 12:38 .
Posty: 4075
2014-10-21 14:07:31
21 października 2014 14:07 | ID: 1155989
Kaczkę uwielbiam, ale taką z podwórka. Raz nacięłam się na kaczce ze sklepu i tam nie kupuje. Dużo tłuszczu się wytopiło a mięsa tyle, że dwie osoby się nie najadły. U nas, jeszcze na gospodarstwie, zawsze z podrobów (często były bite po kilka sztuk) gotowana była czarnina. Biliśmy się o 'łapki"-kto z Was wie co to? A korpusy , nadziewane, były duszone w brytfance. Pyyyycha!!!
-
18
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2014-10-21 14:57:44
21 października 2014 14:57 | ID: 1155997
Bardzo lubię kaczkę pieczoną. Ale musi to być dorodna kaczka mięsista a nie tylko tłusta. Bo tłusz wytop[i się i zostaną tylko kości powleczone mięskiem. Oj, bardzo lubię kaczkę . I gęś też bardzo lubię. A mus z wątróbek gęsich....niebo w gębie.
-
19
Maniuśka
Zarejestrowany: 12-10-2010 15:30 .
Posty: 4401
2014-10-21 14:57:56
21 października 2014 14:57 | ID: 1155998
Kaczka nadziewana jabłkami- szarą renetą pYchotaaa:)
Teściowa robi pycha, ale i ja dzięki niej nauczyłam się ją przyrządzać jak i mojej mamie bardzo odpowiada przepis i od jakiegoś czasu robi często. muszę jej tylko na święta sprezentować nożyce do drobiu, bo nie ma, a chciałaby je mieć:)
-
20
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-10-21 15:18:17
21 października 2014 15:18 | ID: 1156006
wamat (2014-10-21 14:07:31)
Kaczkę uwielbiam, ale taką z podwórka. Raz nacięłam się na kaczce ze sklepu i tam nie kupuje. Dużo tłuszczu się wytopiło a mięsa tyle, że dwie osoby się nie najadły. U nas, jeszcze na gospodarstwie, zawsze z podrobów (często były bite po kilka sztuk) gotowana była czarnina. Biliśmy się o 'łapki"-kto z Was wie co to? A korpusy , nadziewane, były duszone w brytfance. Pyyyycha!!!
Łapki to moja działka;) Zawsze dobiorę się do nich pierwsza:)