Chrzan!
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Dostałam ogromny korzeń chrzanu. gdzieś słyszałam że można taki tarty zrobić w domu jaki się kupuje w słoiczkach. Szkoda aby się zmarnował. Co oprócz tartego i do ogórkóww słoiki, można jeszcze z nim zrobić? Może ktoś wie jak taki tarty się robi? Czy trzeba jakiś spacjalnych nzabiegów?
- Zarejestrowany: 07.09.2013, 12:26
- Posty: 4899
Ja też raz robiłam. Fajny taki domowy tylko trzeba się troszkę napłakać..
To fakt, daje po oczach gorzej niz cebula.
Ja to ułatwiam sobie to niep0rzyjemne zajęcie.Umyty chrzan miele w maszynce do mięsa z najcienszym sitkiem, na wylot sitka zakłada foliowa torebkę i nie mam styczności z mielonym chrzanikiem więc nie płaczę i mam słój chrzanu w 3 minuty.