Mam pytanie odnośnie przecieru pomidorowego jakiego mam uzyc do ugotowania zupki dla mojego 8miesięcznego syna. jakie Wy używacie i jaki macie dobry przepis na zupke pomidorową. czym zagęścic ją i czy ja zmiksowac
11 czerwca 2013 21:14 | ID: 973161
Moja corka pomidorówkę jadłaby 5/6 razy w tygodniu, gotuję ją na mięsku kawałek kurczaka i kawałek wołowinki, do tego pietruszka troszkę naci i korzeń, seler trochę naci, marchewki, ziele angielskie jedno, listek laurowy jeden nie duży i około kilograma pomidorów przemysłowych - parzę obieram ze skórki i rozcieram, dodaję listek swieżej bazylii a do tego gotuję makaron. Jak nie ma sezonu na pomidory to mam zrobione w słoikach takie roztarte na zimę. Jak musisz używać przecieru to raczej kup jakies pomidory w puszce - przeciery raczej nie mają w sobie 100% pomidorów :)
11 czerwca 2013 21:18 | ID: 973164
12 czerwca 2013 09:27 | ID: 973324
Ja gotuję pomidorówkę na Passacie pomidorowej - to taki gęsty sok, albo w Biedronce jest w kartoniku zagęszczany sok pomidorowy, też pycha wychodzi. A w sezonie czasem z prawdziwych pomidorów, bo przecież są wtedy megadobre
12 czerwca 2013 09:47 | ID: 973340
ooo dobry pomysł. Poszukam w sklepe kartoniku z pudliszek i soku takiego dobrej jakośći. Ale jak będe miał swoje pomidorki to na pewno zrobie zupkę ze świeżych. dziękuję;)
12 czerwca 2013 10:00 | ID: 973347
ooo dobry pomysł. Poszukam w sklepe kartoniku z pudliszek i soku takiego dobrej jakośći. Ale jak będe miał swoje pomidorki to na pewno zrobie zupkę ze świeżych. dziękuję;)
Ja miałam swojski przecier. Nie kupowałam, tylko robiłam ze swojego. Ale najpierw polecam robić z ryżem.
12 czerwca 2013 10:02 | ID: 973349
Ja kupuje ten.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.