Antystresowe menu
"...Na śniadanie płatki owsiane na mleku, na obiad ryba z brokułami i kaszą, a na kolację jajko i pomidor ( ponoc to bomba antystresowa;) Te produkty zawierają witaminy B1, B2, B6 i C, które podnoszą odporność organizmu na stres. B1 nazywana jest witaminą nastroju, gdyż korzystnie wpływa na system nerwowy. Gdy jej brakuje, jesteś zmęczona, drażliwa, smutna. Znajdziesz ją w grubych kaszach, niełuskanym ryżu, płatkach owsianych, zielonym groszku, ziemniakach, mleku. Witaminy B2 (brokuły, szpinak, szczypiorek, kapusta, nabiał, mięso, jajka, kiełki zbóż) i C (owoce cytrusowe i jagodowe, pomidory, natka pietruszki, brukselka, szczypiorek, kiszona kapusta) pomagają zwalczyć napięcie nerwowe. Witamina B6 przyjmowana z magnezem łagodzi rozdrażnienie (jest jej dużo w ziarnach zbóż, mięsie, rybach, warzywach strączkowych). Wypijaj też 6–7 szklanek płynów dziennie. Brak wody w organizmie może powodować bóle głowy..." Do tego spacer, odprężająca muzyka i masaż zrobiony przez męża;) Dozwolone zmiany w kolejności...