Składniki:
1 mała puszka kukurydzy
1 mała puszka groszku
1 mala puszka czerwonej fasoli
1 duża cebula
duży ogórek
dwa srednie ogórki kiszone
4 pomidory
opakowanie sera feta
sól, pieprz, bazylia
sos koperkowo-ziołowy
Do miski wrzucamy kukurydzę, groszek i czerowną fasolę. Kroimy w drobne kawałki cebulę i ogórki i wrzucamy do naczynia. Pomidory sparzamy wrzątkiem kroimy w ćwiartki i czyścimy z gniazd nasiennych. Potem kroimy je na części i wrzucamy do naczynia. Doprawiamy solą, pieprzem i garścią bazylii. Na to wszystko kładziemy pokrojony kostkę ser feta i polewamy sosem koperkowo-ziołowym, przyrządzonym wg przepisu na torebce. Całość mieszamy i odstawiamy na kwadrans do lodówki.
Autor: Robert Rusik
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.18 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
Zamknij