Składniki:
średnia cukinia
10 pomidorków czereśniowych
mozzarella
ząbek czosnku
szczypta oregano
2 szczypty suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki.
- Na grilu układamy plastry cukinii oraz nieobrany ząbek czosnku.Gdy cukinia uzyska charakterystyczne dla grilowania pasy przekładamy na talerzyk pokryty ręcznikiem papierowym. Solimy i pieprzymy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Czosnek obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
- Pomidorki czereśniowe myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Dodajemy do miseczki.
- Cuknię dodajemy do pomidorków razem z serem mozzarella pokrojonym w drobną kosteczkę oraz rozgniecionym czosnkiem.
- Polewamy sosem z 2 łyżek oliwy z oliwek extra vergine, szczypty oregano i suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem oraz szczyptą soli i pieprzu.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.5 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
Zamknij