Składniki:
puszka brązowej soczewicy
cukinia
mała czerwona papryka
mały kubek jogurtu naturalnego
6 ząbków czosnku
natka pietruszki
kilka pomidorków daktylowych pomarańczowych
szczypta mielonej słodkiej papryki
sól
pieprz
Przygotowanie:
- Soczewicę płuczemy z zalewy, odsączamy
- Umytą i osuszoną cuknię kroimy w drobnę kosteczkę, podobnie paprykę
- Soczewicę, cukinię i paprykę wrzucamy do miski sałatkowej, mieszamy z umytą, osuszoną i posiekaną natką.
- Jogurt mieszamy z 6 ząbkami przeciśniętego przez praskę czosnku, dodajemy sól, pieprz oraz paprykę w proszku. Mieszamy
- Sałatkę możemy serwować wymieszaną z jogurtem lub podać z ,,kleksem" jogurtu.
Autor: Aneta Klimecka
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.3 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
Zamknij