Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 filet z indyka
- 3 pomidory
- 3 ogórki
- przyprawa do gyrosa lub kebaba
- pęczek zielonej pietruszki
- 1 średni słoiczek majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
Mięso z indyka zgrabnie na małe kawałki tniemy
I połową przyprawy delikatnie sypiemy.
Potem na patelni dokładnie je dusimy,
Kiedy stygnie, kapustę bardzo drobniutko kroimy,
A potem też w kosteczkę ogórka i pomidora -
Odkładamy i sosem zająć się jest już pora!
Majonez, ketchup i jogurt ze sobą porządnie mieszamy
I resztę przyprawy jeszcze do tego dokładamy.
Potem warstwy kładziemy: mięso, ogórek następnie,
Pomidor, kapusta i teraz sosem lejemy pięknie!
I dalej: pomidor, ogórek, indyk, pekinka, sos,
Pekinki część zielona, pietruszka wieńczy stos!
Do lodówki wkładamy na godzinkę lub dwie
Na stół kładziemy i znika, nim zdążysz obejrzeć się :)))
Autor: Agnieszka Leśniak
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści NOLNS.1 na numer 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw "Prymat"!
Zamknij