A i tak smak tej pierwszej majowej kapustki jest cudowny i letnie kapusty jego nie przebiją.
A dzisiaj zrobiłam pierś z kurczaka w tej własnie młodej kapuście duszoną.
KulinariaKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 150, liczba wizyt: 332686 |
Nadesłane przez: Dunia dnia 13-05-2015 15:47
Nadesłane przez: Dunia dnia 03-05-2015 15:19
W niedzielne poranki nigdzie nam się nie spieszy. Całkiem spokojnie wypijamy pierwszą kawę, czasem z tostem a czasem bez. A potem szykuję śniadanie. Nie są to codzienne kanapki "na szybko".
Staram się uruchomić fantazję. Moje dzieci często kiedyś mówiły, że najlepiej gotuję gdy w lodówce są prześwity.
Dzisiaj niezupełnie widać było żarówkę ale pofantazjowałam sobie.
A więc zrobiłam twarożek z rukolą i szczypiorkiem .
Nadesłane przez: Dunia dnia 01-05-2015 09:55
Mówią naukowcy dietetycy, że śniadanie rzecz najważniejsza.
Ma być energizujące i kaloryczne.
I pomyślałam sobie, że najlepsze będą jajka i boczuś.
Aby nie było tak powszednie, to zrobiłam coś takiego.