Moja ulubiona kolacja - PRACE KONKURSOWEKategorie: Kulinaria Liczba wpisów: 18, liczba wizyt: 42629 |
Nadesłane przez: ULA 05-12-2010 17:06
ciasto francuskie
parówki
ketchup
żółty ser
żółty ser angielski cheddar
przyprawa ziołowa mieszanka vegeta do tostów i zapiekanek jajko
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty.
Na każdym układamy plaster żółtego sera (np. gouda) i parówkę.
Nakładamy ketchup i obsypujemy ziołową przyprawą vegeta, na koniec kruszymy mały kawałek aromatycznego cheddara.
Prostokąty sklejamy po długości i na końcach. Smarujemy po wierzchu roztrzepanym jajkiem i obsypujemy mieszanką ziołową.
Rozgrzewamy prodiż (lub piekarnik) i układamy tak przygotowane zawinięte parówki, łączeniem do góry. Wyjmujemy jak ciasto się zrumieni. Po około 20 minutach powinny być gotowe.
SMACZNEGO!
Autor: Aleksandra Filipowska
Aby zagłosować na ten przepis, wyślij SMS o treści: WM KOLACJA 17 (po wyrazie WM i po wyrazie KOLACJA znak oddzielający: spacja) na numer: 7268. Cena: 2,44 zł brutto. Każdy SMS daje Ci szansę na wygranie zestawu przypraw Prymat! Na oddanie głosu masz czas tylko do 7 grudnia 2010.